Workshop Stratego voor vrouwen

Workshop Stratego voor vrouwen

Als er een mooie positie vacant komt, stappen mannen er zelf op af. Krijgen ze nul op het rekest dan proberen ze het een paar dagen later gewoon nog een keer. De meeste vrouwen zijn vooral inhoudelijk met hun werk bezig en denken dat ze dan vanzelf beloond worden met een promotie.

Uit: Het Financieele Dagblad, “Slim spel in de wandelgang”

Jongetjes spelen nu eenmaal van jongsaf spelletjes om te winnen. Vrouwen vinden het vaak lastig om hun positie in het spel te scheiden van hun eigen relaties en gevoelens

Uit: De Standaard (België), “Vrouwen moeten het mannenspel leren.

Veel vrouwen deinzen ervoor terug mee te doen aan alle politieke spelletjes die er binnen hun bedrijven gespeeld worden en zoeken een andere baan

Uit: Intermediair, “Wat houdt vrouwen tegen? Ook jong, ambitieus en zonder kinderen blijven ze steken”

In bovengenoemde artikelen wordt aandacht besteed aan de “spelregels” binnen organisaties. De regels en de manier waarop gespeeld wordt, is bepaald door mannen. Als vrouwen ook de hogere posities in organisaties willen bekleden, is het van belang te weten wat de verschillen zijn in het gedrag en de aanpak van vrouwen en mannen. Niet om je aan te passen, maar wél om het spel strategisch mee te kunnen spelen.

De deelnemers aan de workshop ontvangen één van de boeken van Monic Bührs en Elisa de Groot. Het eerste boek: ‘Stratego® voor vrouwen’ was genomineerd voor Managementboek van het Jaar 2008. Samen met Yvette Berkel publiceerden zij in 2009 het boek ‘Strategisch onderhandelen voor vrouwen’. En in 2011 werd ‘Sterke mannen Slimme vrouwen’ gepubliceerd. Het meest recente boek heeft als titel ‘Vrouwen bluffen niet en 14 andere onmisbare inzichten voor mannen’.

Workshop Stratego voor vrouwen

De regels van het spel

Tijdens deze workshop gaan we in op de spelers in het spel, de spelregels en het speelveld.
De deelnemers krijgen inzicht in de verschillende oriëntaties van mannen en vrouwen en de uitwerking daarvan in de manier waarop we in organisaties met elkaar samen werken. Wat zijn de dominante regels van het spel?

We gaan in op de verschillende archetypen en de dynamiek tussen persoonlijkheden. Op welke manier kun je de spelers in het spel het beste beïnvloeden en effectief je doelen realiseren?
Je maakt een krachtenveldanalyse van jouw werksituatie. Wat is jouw speelveld? Wie zijn de spelers en wat zijn de formele en informele krachtenvelden binnen jouw organisatie? Welke positie kies je daarin? Welke strategieën en tactieken kiezen anderen? En op welke manier kun je omgaan met verschillende belangen en de spelers in het spel voor jou laten werken? Je gaat naar huis met nieuwe inzichten over gender en strategie én een uitbreiding van uw netwerk van hoger opgeleide vrouwen.

Eerder hebben vrouwen van o.a. Price Waterhouse Coopers, PGGM, SVB, Rabobank, ABN AMRO, de gemeenten Assen, Beverwijk en Haarlem, HDC Media, Provincies Utrecht en Noord Holland, Ministeries van VROM en BZK, Politie Kennemerland, TNT, Ahold, Achmea, ING, ADP, Interpay, UWV en de ANWB deze inspirerende workshop gevolgd.

Workshop Stratego voor vrouwen

De workshop ‘Stratego voor vrouwen’ is bedoeld voor vrouwen die zicht willen krijgen op ‘de regels van het spel’ én willen leren hoe je het spel strategisch mee kunt spelen zonder jezelf te verliezen.

We werken met maximaal 12 deelnemers. De deelnemers hebben minimaal HBO werk- en denkniveau. Het niveau van de workshop is HBO/WO niveau.

Workshop Stratego voor vrouwen

Monic Bührs heeft jaren ervaring in verschillende managementfuncties. In 1997 richtte zij met Elisa de Groot In Touch women resource management op. Sindsdien heeft zij vele hoog opgeleide vrouwen bemiddeld op verschillende posities binnen het bedrijfsleven en (semi-) overheid. Sinds 2002 houdt zij zich bezig met het trainen en coachen van vrouwen op het gebied van genderaspecten die vooral werk-gerelateerd zijn.

Elisa de Groot heeft 30 jaar werkervaring in verschillende posities op het gebied van Human Resource Management en Consultancy. Als consultant was zij met name actief op het gebied van het vormgeven en begeleiden van complexe veranderingsprocessen. In 1997 heeft zij samen met Monic Bührs In Touch women resource management opgericht en zij heeft bijna 25 jaar ervaring als keynote speaker, trainer en coach.

Julia Wouters is van huis uit Politicoloog, werkte jaren succesvol als politiek adviseur en kreeg lovende kritieken op haar boek ‘De zijkant van de macht’. Zij traint en coacht vrouwen om te streven naar authentiek leiderschap. Julia is een inspirerende keynote speaker en geeft prikkelende workshops.

Mira Vasic promoveerde als bouwkundig ingenieur in Milaan. Zij werkte als gedreven lector aan de universiteit en was senior adviseur en onderzoeker bij onder andere TNO. Mira heeft een passie voor leiderschapsontwikkeling en het versterken van vrouwen, met name in een internationale context.

Workshop Stratego voor vrouwen

  • Eendaagse workshop
  • Coachgesprek
  • 23 november 2020
  • Het coachgesprek wordt apart gepland, duurt max. 1,5 uur en vindt naar keuze plaats in Limmen of via videobellen.

Workshop Stratego voor vrouwen

In Touch organiseert deze workshop in The Waverly House, een unieke landelijke locatie in De Waver, het fluistergebied tussen Ouderkerk aan den Amstel en Vinkeveen www.waverlyhouse.nl.

Workshop Stratego voor vrouwen

Er zijn 3 opties voor jou om uit te kiezen:

A | Workshop Stratego voor vrouwen € 895,=
excl. BTW
B | Workshop Stratego voor vrouwen
inclusief abonnement op de online academy
€ 1.070,=
(in plaats van € 1.090,=)
excl. BTW
C | Workshop Stratego voor vrouwen
inclusief abonnement op de online academy en een persoonlijk coachgesprek*
€ 1.370,=
(in plaats van € 1.445,=)
excl. BTW

*  Het coachgesprek wordt apart gepland, duurt max. 1,5 uur en vindt naar keuze plaats in Limmen of via videobellen.

Workshop Stratego voor vrouwen

“De training is voor mij erg waardevol geweest. Het heeft mij een andere en verfrissende blik opgeleverd op hoe ik zelf in elkaar zit, hoe anderen in elkaar zitten en wat dat betekent voor de dynamiek in de organisatie. Met deze kennis heb ik meer handvatten gekregen voor het behalen van mijn persoonlijke- en werkdoelen. ”

“Inzicht in waarom het gaat zoals het gaat op de werkvloer en echte handvatten hoe het aan te pakken. Behalve het inzicht leert het je vooruit te denken (strategisch) met voor jou en de organisatie goed resultaat bij onderhandelen en invloed uitoefenen. Voor mij heel duidelijk en een eye-opener.”

“De trainer heeft duidelijk aandacht voor iedereen en is zeer alert zonder “luid” aanwezig te zijn. Zij blijft dat de hele dag door, bijzonder!”

“De training is voor mij erg waardevol geweest. Eindelijk heb ik zelf stappen kunnen zetten.”

“Leuk! Beeldend door de archetypen. Een eyeopener en ook herkenning. Een energie gevende trainingsdag!”

“Ik ben als een game player het gesprek in gegaan. En kon tijdens het gesprek mijn lach af en toe bijna niet inhouden, omdat houding en teksten té voorspelbaar waren na alles wat we dinsdag hadden doorgenomen. Als een automatische piloot heb ik de zinnetjes opgedreund om weer op het paard te komen. En ik heb ervan genoten. Je kunt wel zeggen dat ik sinds het gesprek met een big smile rondloop. Nooit gedacht dat ‘het spel spelen’ op iets anders dan de inhoud zoveel kan doen met je stemming. Ik gun iedereen eenzelfde gevoel.”

Wil je nog verder de diepte in?