Workshop ‘Stratego voor vrouwen’

0 Flares 0 Flares ×

2 juni 2020

Workshop ‘Stratego voor vrouwen’

De workshop ‘Stratego voor vrouwen’ is bedoeld voor vrouwen die zicht willen krijgen op ‘de regels van het spel’ én willen leren hoe je het spel strategisch mee kunt spelen zonder jezelf te verliezen.

Als er een mooie positie vacant komt, stappen mannen er zelf op af. Krijgen ze nul op het rekest dan proberen ze het een paar dagen later gewoon nog een keer. De meeste vrouwen zijn vooral inhoudelijk met hun werk bezig en denken dat ze dan vanzelf beloond worden met een promotie.

Uit: Het Financieele Dagblad, “Slim spel in de wandelgang”

Jongetjes spelen nu eenmaal van jongsaf spelletjes om te winnen. Vrouwen vinden het vaak lastig om hun positie in het spel te scheiden van hun eigen relaties en gevoelens

Uit: De Standaard (België), “Vrouwen moeten het mannenspel leren.

Veel vrouwen deinzen ervoor terug mee te doen aan alle politieke spelletjes die er binnen hun bedrijven gespeeld worden en zoeken een andere baan

Uit: Intermediair, “Wat houdt vrouwen tegen? Ook jong, ambitieus en zonder kinderen blijven ze steken”

Stratego voor vrouwen - nieuwe versieIn bovengenoemde artikelen wordt aandacht besteed aan de “spelregels” binnen organisaties. De regels en de manier waarop gespeeld wordt, is bepaald door mannen. Als vrouwen ook de hogere posities in organisaties willen bekleden, is het van belang te weten wat de verschillen zijn in het gedrag en de aanpak van vrouwen en mannen. Niet om je aan te passen, maar wél om het spel strategisch mee te kunnen spelen.

De regels van het spel

Tijdens deze workshop gaan we in op de spelers in het spel, de spelregels en het speelveld.

De deelnemers krijgen inzicht in de verschillende oriëntaties van mannen en vrouwen en de uitwerking daarvan in de manier waarop we in organisaties met elkaar samen werken. Wat zijn de dominante regels van het spel?

We gaan in op de verschillende archetypen en de dynamiek tussen persoonlijkheden. Op welke manier kun je de spelers in het spel het beste beïnvloeden en effectief je doelen realiseren?

Je maakt een krachtenveldanalyse van jouw werksituatie. Wat is jouw speelveld? Wie zijn de spelers en wat zijn de formele en informele krachtenvelden binnen jouw organisatie? Welke positie kies je daarin? Welke strategieën en tactieken kiezen anderen? En op welke manier kun je omgaan met verschillende belangen en de spelers in het spel voor jou laten werken?

Je gaat naar huis met nieuwe inzichten over gender en strategie én een uitbreiding van uw netwerk van hoger opgeleide vrouwen.

Eerder hebben vrouwen van o.a. Price Waterhouse Coopers, PGGM, SVB, Rabobank, ABN AMRO, de gemeenten Assen, Beverwijk en Haarlem, HDC Media, Provincies Utrecht en Noord Holland, Ministeries van VROM en BZK, Politie Kennemerland, TNT, Ahold, Achmea, ING, ADP, Interpay, UWV en de ANWB deze inspirerende workshop gevolgd.

De deelnemers aan de workshop ontvangen één van de boeken van Monic Bührs en Elisa de Groot. Het eerste boek: ‘Stratego® voor vrouwen’ was genomineerd voor Managementboek van het Jaar 2008. Samen met Yvette Berkel publiceerden zij in 2009 het boek ‘Strategisch onderhandelen voor vrouwen’. En in 2011 werd ‘Sterke mannen Slimme vrouwen’ gepubliceerd. Het meest recente boek heeft als titel ‘Vrouwen bluffen niet en 14 andere onmisbare inzichten voor mannen’.

Enkele reacties van deelnemers aan de workshop en lezers van het boek Stratego® voor vrouwen:

De workshop is heel praktisch en toepasbaar. Het tekenen van het krachtenveld waarin ik werk was echt een eye-opener en ik ga zeker aan de slag met het bewust inzetten van de machtsniveaus!

Ik heb erg veel energie van de workshop gekregen. Doordat ik meer zicht heb op de ongeschreven regels en de onderliggende patronen merk ik dat ik minder snel geïrriteerd of teleurgesteld ben omdat ik het gedrag van collega’s nu herken en een plaats kan geven.

Het is een zeer toegankelijk boek, met de nodige diepgang, maar ook praktisch en vooral herkenbaar! Voor mij kwam het op het juiste moment: de overname van ons bedrijf vereist enige stratego. Je weet het allemaal wel, maar door jullie boek te lezen werd ik er weer even bewust van dat het een (mannen)spel is, dat je mee moet spelen.

Sinds begin 2013 verzorgt In Touch bij de Rabobank de workshop Stratego voor Vrouwen en het animo is ongekend hoog! Vanaf het begin! De deelnemers waarderen de workshop dan ook heel goed, met een gemiddelde van 8,6! En dat hoge cijfer geven ze niet alleen voor de inhoud van het programma, maar ook voor Monic en Elisa die de workshop verzorgen. Veel waardering is er voor de openheid die zij als trainsters bieden en het feit dat alles bespreekbaar is (en ook nog eens met humor benaderd wordt). Verder herkennen de deelnemers de voorbeelden en situaties die er geschetst worden, hierdoor ontstaat inzicht in het eigen gedrag en dat leidt tot bewustwording dat je zaken anders kunt aanpakken. Eén van de vele positieve reacties geeft dit heel mooi weer: ‘Ik heb nog niet eerder een cursus gehad waar het rendement zo groot was als bij deze. Eén dag na de cursus kon ik al direct het geleerde in praktijk brengen. Ik bruiste van energie na deze training en had zin om het geleerde in mijn werkomgeving in de praktijk te brengen’.

The Wavery HouseWaar & wanneer

Op 2 juni 2020 van 09.30 tot 17.00 uur op een unieke landelijke locatie in De Waver, het fluistergebied tussen Ouderkerk aan de Amstel en Vinkeveen.

We werken met maximaal 12 deelnemers. De deelnemers hebben minimaal HBO werk- en denkniveau. Het niveau van de workshop is HBO/WO niveau.

Investering

Er zijn 3 opties voor jou om uit te kiezen:

A | Workshop Stratego voor vrouwen € 895,=
excl. BTW
B | Workshop Stratego voor vrouwen
inclusief abonnement op de online academy
€ 1.070,=
(in plaats van € 1.090,=)
excl. BTW
C | Workshop Stratego voor vrouwen
inclusief abonnement op de online academy en een persoonlijk coachgesprek*
€ 1.370,=
(in plaats van € 1.445,=)
excl. BTW

*  het coachgesprek wordt apart gepland, duurt max. 1,5 uur en vindt naar keuze plaats in Limmen of                         via FaceTime.

Begeleiders

Monic Bührs heeft jaren ervaring in verschillende managementfuncties op technisch, commercieel en financieel/bedrijfskundig gebied. In 1997 richtte zij met Elisa de Groot In Touch women resource management op, www.intouchwrm.nl. Sindsdien heeft zij vele hoog opgeleide vrouwen geplaatst op verschillende posities binnen het bedrijfsleven en (semi-) overheid. Naast executive search houdt zij zich bezig met het trainen en coachen van vrouwen op het gebied van genderaspecten die vooral werk-gerelateerd zijn. Samen met organisaties ontwikkelt zij trainingen met als doel om vrouwelijk talent voor deze organisaties te behouden.

Elisa de Groot heeft 30 jaar werkervaring in verschillende posities op het gebied van Human Resource Management en Consultancy. Als consultant was zij met name actief op het gebied van het vormgeven en begeleiden van complexe veranderingsprocessen. Ze begeleidde onder andere decentralisaties, fusies, procesverbeteringen en samenwerkingsconstructies. In 1997 heeft zij samen met Monic Bührs In Touch women resource management opgericht. De focus ligt nu op het selecteren, coachen en trainen van hoog opgeleide vrouwen. Daarnaast adviseert zij organisaties op het gebied van doorstroom van vrouwen naar hogere posities, diversiteitmanagement en teamperformance.

Informatie

Voor meer informatie over de workshop kun je contact opnemen met één van de begeleiders:
Monic Bührs of Elisa de Groot klik hier voor de contactgegevens

Inschrijven:

Je kunt je inschrijven door het onderstaande formulier in te vullen:

Uw naam: (verplicht)

Uw organisatie: (verplicht)

Uw functie (verplicht):

Telefoon werk (verplicht):

Telefoon pivé:

Email werk (verplicht):

Email privé:

€ 895,= excl. BTW€ 1.070,= excl. BTW€ 1.370,= excl. BTW

Factuuradres

Straat :

Huisnummer:

Postcode:

Plaats:

Ordernummer (indien van toepassing):

Email voor facturering:

(verplicht)

Hierbij bevestig ik dat ik de algemene voorwaarden heb gelezen en akkoord ben.

Algemene voorwaarden Downloaden

Om spam te voorkomen vragen we u de
onderstaande code over te typen.

captcha

Betaling:

Betaling vindt plaats binnen twee weken voor aanvang van de workshop.

Annuleringsvoorwaarden:

  • facturering vindt plaats binnen 2 weken voor aanvang van de workshop.
  • bij annulering tot twee weken voor aanvang van de workshop wordt 20% in rekening gebracht.
  • bij annulering binnen twee weken voor aanvang van de workshop wordt het volledige bedrag in rekening gebracht. Vanzelfsprekend kunt u zich door iemand anders laten vervangen.
  • na ontvangst van de inschrijving geldt een wettelijke bedenktermijn van 14 dagen. Binnen 14 dagen na inschrijving kunt u uw deelname kosteloos annuleren.
0 Flares Twitter 0 LinkedIn 0 Facebook 0 0 Flares ×