Workshop ‘All Inclusive m/v’

Workshop ‘All Inclusive m/v’

De ongeschreven regels binnen organisaties en de manier waarop gespeeld wordt zijn masculien. Of het nu gaat om carriere maken of gewoon effectief je werk doen. De ongeschreven regels wijken af van de manier waarop vrouwen gewend zijn het spel te spelen. En dat levert verwarring op. Voor vrouwen leidt het tot verbazing en onbegrip: ‘Wat gebeurt hier?’ en ‘Hoe is het mogelijk’. Maar mannen zijn zich vaak ook niet bewust van de spelregels. Het is nu eenmaal de manier waarop zij het doen. Ook zij verbazen zich over of irriteren zich aan de manier waarop vrouwen zaken aanpakken en geven adviezen als: ‘Je moet je beter profileren’ of ‘Gewoon terug gaan en het nog een keer vragen’. Organisaties die in staat zijn om de kwaliteiten van mannen en vrouwen bewust in te zetten creëren een cultuur waarin meer mensen zich gezien en gewaardeerd voelen en betere bedrijfseconomische resultaten worden geboekt.

Voor wie?

De workshop ‘All Inclusive m/v’ is bedoeld voor iedereen die zicht wil krijgen op de mannelijke én vrouwelijke regels van het spel. Niet om je aan te passen en ander gedrag te gaan vertonen, maar wel om meer inzicht en waardering te krijgen voor met name de vrouwelijke kwaliteiten. Meer inzicht in de winst van het inzetten van verschillende kwaliteiten leidt tot meer vrouwen op hogere posities en betere resultaten.

Aan de hand van een aantal cases krijgen de deelnemers inzicht in de verschillende oriëntaties van mannen en vrouwen en de uitwerking daarvan in de manier waarop we in organisaties met elkaar samen werken. Wat zijn de dominante regels van het spel? En op welke manier gaan vrouwen en mannen daar anders mee om?

De workshop duurt max. 2 uur en is heel praktisch, interactief en leidt tot inzicht, maar roept ook op tot nadenken over de rol die jezelf kunt spelen.

Feedback van een aantal deelnemers

“Erg leuke voorbeelden die helder zijn, goed om ‘getriggerd’ te worden en inzicht te krijgen in de verschillende manieren van denken”

“Erg interessant, het zijn stukjes van de puzzel.”

“I really enjoyed it, kept going through my mind days afterwards.”

“The ladies of In Touch are great speakers, with relevant content.”

Begeleiders

De workshop wordt begeleid door Monic Bührs en Elisa de Groot, de oprichters van In Touch women resource management. Zij zijn de auteurs van een aantal managementboeken:

Het eerste boek, de bestseller ‘Stratego® voor vrouwen’, was genomineerd voor Managementboek van het jaar 2008. Samen met Yvette Berkel publiceerden zij in 2009 het boek ‘Strategisch onderhandelen voor vrouwen’. En in 2011 werd ‘Sterke mannen Slimme vrouwen’ uitgebracht. Het laatste boek ‘Vrouwen bluffen niet’ en 14 andere onmisbare inzichten voor mannen is gepubliceerd in oktober 2015. In dit boek beschrijven Monic Bührs en Elisa de Groot de vijftien belangrijkste vrouwelijke spelregels in organisaties. Helder, to the point en met een knipoog. Bekijk hier de promotiefilm van dit boek.

Workshop ‘Stratego, nu ook voor mannen’ bij defensie
Enkele reacties van lezers van het boek ‘Vrouwen bluffen niet’ en 14 andere onmisbare inzichten voor mannen:

‘Een boek voor mannen van Monic Buhrs en Elisa de Groot: Vrouwen bluffen niet. In een dag uitgelezen! En sindsdien gezorgd voor vele, interessante inzichten. Ook voor vrouwen een aanrader’.

Jacqueline van den Bergh, Coach Woosh5.com

 

Leesvoer voor mannen, voor alle leidinggevende mannen, voor alle ondernemers… tja, voor wie niet eigenlijk?

Robert Vos, ROVOS Management

 

‘Wat een leuk boek het is geworden!  Leest lekker vlot, als een roman, en alles is zooo herkenbaar! Eigenlijk draait mijn maag iedere keer om als ik over de misverstanden en miscommunicatie lees…Je wilt zo graag dat de dingen vanzelf goed gaan en dat doen ze zo zelden’.

Carien van der Laan, Van der Laan & Company

‘Het boek leest als een trein en is leerzaam. Vooral het nee zeggen herken ik. Een man ziet dit als een spel en een vrouw denkt nee=nee. Ook op andere fronten in de communicatie tussen man en vrouw. Echt een superboek! Ik ga het geven aan een kennis van me die in een mannenwereld werkt!’

Arina van Damme, Directeur Fit4Lady