Workshop diversiteit in selectiegesprekken

Workshop diversiteit in selectiegesprekken

87% van de mannelijke managers en 83% van de vrouwelijke managers heeft onbewust de neiging te kiezen voor een man als leider.

Alleen een vrouw benoemen in de selectiecommissie is dus niet voldoende. Het leidt niet vanzelf tot het aannemen van meer vrouwen in hogere posities. Onbewust hebben we allerlei beelden, over mannen én over vrouwen. En ons brein gaat op zoek naar bevestiging van deze beelden. We denken wel te kunnen zien of voelen tijdens een selectiegesprek of de kandidaten voldoende gekwalificeerd zijn of voldoende potentie hebben voor de functie.

Maar het is een illusie dat we neutraal waarnemen. Bovendien hebben we allerlei gedachten over ‘hoe je je als leider of professional hoort te gedragen in onze organisatie’. De ongeschreven regels bepalen of je wel of niet succesvol bent en of je carriere maakt. Maar is het niet eens tijd om deze ongeschreven regels onder de loupe te nemen? Als we meer divers samengestelde teams willen, moeten we dan vasthouden aan wat wij hier effectief gedrag vinden? Of is het tijd om te kijken of resultaten ook op andere manier kunnen worden geboekt?

Tijdens deze workshop gaan we in op de verschillende oriëntaties van vrouwen en mannen, onbewuste processen en valkuilen in selectiegesprekken en de ongeschreven regels van het spel. De workshop is interactief en de deelnemers ‘vertalen’ de ongeschreven regels naar de rol van HR of de selectiecommissie.

Praktisch

De workshop gender in selectiegesprekken duurt ca. anderhalf uur en wordt in-company georganiseerd.

Begeleiding

De workshop wordt begeleid door de oprichters van In Touch women resource management, Monic Bührs en Elisa de Groot. Zij zijn de auteurs van het boek ‘Stratego® voor vrouwen’ . Dit boek was genomineerd voor Managementboek van het Jaar 2008. Samen met Yvette Berkel publiceerden zij in 2009 het boek ‘Strategisch onderhandelen voor vrouwen’. In 2011 werd ‘Sterke mannen Slimme vrouwen’ gepubliceerd en oktober 2015 publiceerden zij hun laatste boek ‘Vrouwen bluffen niet’ en 14 andere onmisbare inzichten voor mannen.

Boekenplankje nieuw-05Voor wie?

De workshop is bedoeld voor deelnemers aan selectiecommissies of HR professionals die verantwoordelijk zijn voor recruitment.

Gerelateerd artikel

If There’s Only One Woman in Your Candidate Pool, There’s Statistically No Chance She’ll Be Hired