Workshop ‘Wisseling van de macht’

0 Flares 0 Flares ×

Wil jij macht uitoefenen en ook jezelf blijven?
Macht is een synoniem voor invloed.

En invloed uitoefenen willen we allemaal. Invloed heb je nodig om voor elkaar te krijgen wat jij wilt. Voor het bereiken van je doelen en het realiseren van je ambitie.

Wisseling van de macht

Denk jij na over welke aanpak strategisch het meest handig is? Heb je gemerkt dat het soms goed werkt om hulp te vragen, terwijl je in andere situaties vooral stelling moet nemen of dat het beter is om vooraf wat bondgenootschappen te sluiten? De vraag is: ‘Wanneer zet je wat in, en hoe doe je dat effectief?’

Op welke manier oefen jij op dit moment invloed uit? Kies je bewust voor de manier waarop je macht inzet? En ben je in staat om van gedrag te wisselen als dat tot een beter resultaat leidt? Laat je tijdens deze workshop verrassen door het effect van het wisselen van macht! We organiseren deze workshop graag in-company en maken het programma dan op maat voor jouw organisatie.

Invloed op organisatieniveau en op persoonlijk niveau

Tijdens deze inspirerende workshop werken we op twee niveaus. Aan de hand van cases leer je op organisatieniveau de beste aanpak. In welke situatie zet je welk niveau van macht in?

Op persoonlijk niveau ga je oefenen met het schakelen tussen de niveaus van macht om effectief te communiceren. Hoe krijg je in een gesprek voor elkaar wat je wilt?

Aan de hand van een vragenlijst krijg je zicht op jouw voorkeursstijl als het gaat om het uitoefenen van invloed. Je krijgt inzicht in de verschillende niveaus van macht en hoe je die effectief in kunt zetten. Op een interactieve manier verkennen we in de ochtend de niveaus van macht en wordt aan de hand van cases duidelijk welk niveau van macht in verschillende situaties het meest effectief is.

De middag staat in het teken van het vergroten van je gedragsrepertoire in gesprekken. Je werkt in een kleine groep van max. 6 deelnemers met een ervaren trainingsacteur aan persoonlijke casuïstiek. De één zal het accent daarbij leggen op het vergroten van egomacht, voor de ander is het maken van verbinding of het stellen van vragen een belangrijke voorwaarde om effectief te kunnen beïnvloeden. Je werkt dus aan je eigen leerdoelen op het gebied van macht en invloed.

Voor wie?

De workshop ‘Wisseling van de macht’ is bedoeld voor vrouwen die meer impact willen doordat zij in staat zijn om op verschillende manieren macht uit te oefenen. Je gaat naar huis met nieuwe inzichten over macht en leiderschap. Je leert nieuwe vormen van beïnvloeding die je praktisch kunt toepassen waardoor je jouw impact vergroot.

 

 

Over de niveaus van macht:

‘Vrouwen hebben de neiging om tijdens hun carriere na stap 2, die van bondgenootschap, direct naar het vierde machtniveau te hoppen, dat van zelfreflectie. Ze zijn niet snel geneigd zichzelf op de borst te kloppen, het podium te nemen of de aandacht te vestigen op hun prestaties. Terwijl mannen dat juist wel vaak doen. Maar zij zouden vaak weer effectiever kunnen zijn als zij ook andere niveaus van macht inzetten’.

Uit: Managementboek Magazine

Het is heerlijk om van deze schrijfsters wederom een helder, inzichtelijk en prettig lezend managementboek te kunnen lezen. Enerzijds een zelfhulpboek waarmee iedere medewerker zijn voordeel kan doen en anderzijds wordt voor organisaties het grotere plaatje geschetst gekoppeld aan de vraag “Wat willen jullie nu echt?”. In het boek worden de ongeschreven regels, conventies, belangrijke competenties etc. van waaruit huidige organisaties zijn opgebouwd en opereren, uiteengerafeld

J. Kunz

Informatie

Voor meer informatie over de workshop kunt u contact opnemen met Elisa de Groot of Monic Bührs: info@intouchwrm.nl

Gerelateerd:

Column Marianne Zwagerman: Hipstermacht

0 Flares Twitter 0 LinkedIn 0 Facebook 0 0 Flares ×