Testimonials deelnemers

Testimonials
Masterclass Stratego voor vrouwen

Een deelneemster aan de ‘Masterclass Stratego voor Vrouwen’ heeft haar ervaringen in een gedicht beschreven.

Lees hier het gedicht
“Het meest waardevolle cadeau dat ik mezelf ooit heb gegeven: ‘Stratego voor vrouwen’. Een must voor elke (top)vrouw die (nog meer) in haar kracht wil komen en haar strategisch inzicht wil vergroten. Gedurende een intensieve periode van 6 maanden maak je kennis met alle facetten, zowel de hardere kanten als de ongeschreven regels, die van essentieel belang zijn om als vrouw te kunnen functioneren binnen de top van organisaties. Het afwisselende programma zorgt er voor dat je geboeid blijft en telkens weer nieuwe kanten van jezelf en je omgeving ontdekt. Dank je Elisa de Groot en Monic Buhrs voor het opnieuw leren kennen van mezelf!”
Mandy Hundertmark - HR Director, executive board member at Etam Groep bv
“Ik moet even kwijt dat ik tot nu boven verwachting veel aan deze masterclass heb gehad. Ik heb vooral geleerd om zaken niet meer af te zwakken en klein te maken en niet te snel toe te happen. En dit werkt wonderbaarlijk. Ik krijg er veel energie van!”
Deelnemer MC 2015
“Per 1 januari 2012 word ik de nieuwe voorzitter van een grote zorgorganisatie. Dankzij jullie Masterclass heb ik een veel betere sollicitatiebrief kunnen sturen en mijn CV beter opgebouwd. Daarnaast heb ik dankzij de Masterclass ook een veel beter salaris kunnen onderhandelen. Ik wil hartelijk dank zeggen voor alle steun en coaching.”
Anoniem
“Ik heb de Masterclass 2012 met ontzettend veel plezier gevolgd. Elisa en Monic hebben ons een veelheid van interventies aangeboden waardoor ik gestimuleerd ben om de diepte in te gaan met mijn leerproces. Mijn ontwikkelpunten zijn veel specifieker geworden en ik heb grote stappen gemaakt. Ik vind de Masterclass een aanrader voor iedere zelfbewuste vrouw die verder wil met haar persoonlijke, strategische ontwikkeling.” 
Renate Beckers, Interim Manager binnen de Rijksoverheid
Het kiezen en handelen vanuit mijn eigen waarden is voor mij één van de belangrijkste opbrengsten van deze masterclass. Ik heb ontdekt dat ik meer invloed kan nemen (en op welke manieren ik dat kan doen) en me minder afhankelijk hoef te maken. Daarnaast heeft de Masterclass me laten zien en ervaren dat het erg zinnig is om vooraf expliciet stil te staan bij welke andere personen een rol spelen, een inschatting te maken van zijn of haar opvattingen en persoonlijkheid en met die analyse rekening te houden in manier van communiceren en reageren.
Ines Plasmans, Manager Planontwikkeling en Projectondersteuning, Prorail
“Wat ik heb geleerd van de masterclass: De noodzaak én de funfactor van het (mee)spelen van het spel. De kracht van de masterclass is dat de verschillen tussen mannen en vrouwen helder worden neergezet zonder polariserend te zijn.”
Rian Wolters, Manager Marketing AEGON
“Tijdens de masterclass ‘Stratego voor vrouwen’ leer je het spel strategisch te spelen met behoud van je authenticiteit. Het is een mooie mix van onderwerpen, vormen en coaches en dat maakt dat het verhelderend, afwisselend en interactief is. De kracht van de kleine
groep dwingt je je persoonlijke drive te volgen.”
Ans Grimbergen, Voorzitter OR, Menzis
“Ongesproken regels, krachtenveld en politieke spelletjes: je strategisch vermogen groeit gestaag.”
Dr. Olga van Rijn, Manager Kenniscentrum / Medisch Advies, Univé-VGZ-IZA-Trias
“In een veilige omgeving ‘gedwongen’ worden om over jezelf na te denken aan de hand van de door In Touch geleverde ondersteuning (rollenspellen, intervisie, theoretische kaders etc.) heeft mij een verrassend en verhelderend zelfinzicht gegeven”
Senior Manager, Zorgverzekeraar.
“Per 1 januari 2012 word ik de nieuwe voorzitter van een grote zorgorganisatie. Dankzij jullie Masterclass heb ik een veel betere sollicitatiebrief kunnen sturen en mijn CV beter opgebouwd. Daarnaast heb ik dankzij de Masterclass ook een veel beter salaris kunnen onderhandelen. Ik wil hartelijk dank zeggen voor alle steun en coaching.”
Anoniem

Testimonials
Eén- en tweedaagse workshops

“De training is voor mij erg waardevol geweest. Het heeft mij een andere en verfrissende blik opgeleverd op hoe ik zelf in elkaar zit, hoe anderen in elkaar zitten en wat dat betekent voor de dynamiek in de organisatie. Met deze kennis heb ik meer handvatten gekregen voor het behalen van mijn persoonlijke- en werkdoelen.

Inzicht in waarom het gaat zoals het gaat op de werkvloer en echte handvatten hoe het aan te pakken. Behalve het inzicht leert het je vooruit te denken (strategisch) met voor jou en de organisatie goed resultaat bij onderhandelen en invloed uitoefenen. Voor mij heel duidelijk en een eye-opener.
De trainer heeft duidelijk aandacht voor iedereen en is zeer alert zonder “luid” aanwezig te zijn. Zij blijft dat de hele dag door, bijzonder!

De training is voor mij erg waardevol geweest. Eindelijk heb ik zelf stappen kunnen zetten.

Leuk! Beeldend door de archetypen. Een eyeopener en ook herkenning. Een energie gevende trainingsdag!

De trainster is duidelijk, onderbouwend, actief betrokken, verhelderend. Gedegen uitleg, luisterend oor en goede tips, iemand die je daadwerkelijk mee kan nemen in de materie.

Een leuke, motiverende training. Het heeft een bewuste impuls gegeven om gesprekken goed voor te bereiden. Het ontvangen boek zal ik zeker volledig gaan lezen.

Ik vond het een zeer waardevolle en interessante training en ben blij dat ik er aan deelgenomen heb. Het ‘spel’ trekt mij erg en ik zie genoeg mogelijkheden om het toe te passen in de praktijk. Het helpt mij in de voorbereiding van gesprekken, maar ook om terug te blikken op hoe een gesprek is verlopen en hiervan te leren. De opzet van de training is afwisselend en uitdagend. De tweede dag vraagt wel wat van je (ik was kapot ’s avonds), maar je leert er zoveel van. En Elisa is een topvrouw, ze weet precies hoe ze met haar cursisten om moet gaan.
Ik raad de training zeker aan anderen aan, twee collega’s zijn mogelijk al geïnteresseerd.

Praktische cursus die je kijk op jezelf en je omgeving een nieuwe dimensie geeft. Bijzonder is het inzicht te krijgen dat je zelf kan schakelen tussen de verschillende archetypen en daarmee doelgericht aan de slag kan. De cursus geeft energie en praktische handvatten. Daarnaast is het een meerwaarde om met alleen vrouwelijke collega’s een cursus te volgen.

Feedback naar aanleiding van een 2-daagse training Stratego voor vrouwen, krachtenveldanalyse, archetypen, profileren en macht | Deelnemers Gemeente Deventer
Positieve ervaringen college:

  • Het behandelen van het model aan de hand van herkenbare voorbeelden.

 

  • Het schetsen van herkenbare eigenschappen van de spelers, omdat ik mij bewust werd van van mijn positie binnen het speelveld.

 

  • Leuke praktijkvoorbeelden, zeer herkenbaar, leuke spreeksters.

 

  • Het college werd enthousiast gegeven. Er ontstond een ontspannen sfeer en het college werd heel interactief.

 

  • Mix van Theorie en praktijk, interactie in de zaal en HUMOR.

 

  • De Goden en Godinnen. Het verschaft inzicht in de verhouding tussen mannen en vrouwen, het leert je begrijpen waarom sommige dingen zo gebeuren. Waar kun je grip op krijgen en hoe doe je dit dan.

 

  • De manier waarop Elisa het college invulde: met veel humor en heel herkenbaar.

 

  • De ongeschreven regels, omdat deze herkenbaar zijn voor mij binnen mijn werkomgeving.

 

  • Hele college waarbij ingegaan werd op de Goden en Godinnen heb ik als zeer waardevol ervaren. Vooral ook door de humor, herkenbaarheid en directe toepasbaarheid is het mij de hele week bij gebleven.

 

Deelnemers collegereeks 'Excelleren in vrouwelijk leiderschap', Nyenrode i.s.m. Vakmedianet. Score van 8,8 voor het college Stratego voor vrouwen.
“Sinds begin 2013 verzorgt In Touch bij de Rabobank de workshop Stratego voor Vrouwen en het animo is ongekend hoog! Vanaf het begin! De deelnemers waarderen de workshop dan ook heel goed, met een gemiddelde van 8,6! En dat hoge cijfer geven ze niet alleen voor de inhoud van het programma, maar ook voor Monic en Elisa die de workshop verzorgen. Veel waardering is er voor de openheid die zij als trainsters bieden en het feit dat alles bespreekbaar is (en ook nog eens met humor benaderd wordt). Verder herkennen de deelnemers de voorbeelden en situaties die er geschetst worden, hierdoor ontstaat inzicht in het eigen gedrag en dat leidt tot bewustwording dat je zaken anders kunt aanpakken. Eén van de vele positieve reacties geeft dit heel mooi weer: ‘Ik heb nog niet eerder een cursus gehad waar het rendement zo groot was als bij deze. Eén dag na de cursus kon ik al direct het geleerde in praktijk brengen. Ik bruiste van energie na deze training en had zin om het geleerde in mijn werkomgeving in de praktijk te brengen.”
Roeli Pot, Global Manager Diversity & Inclusion, Rabobank
In het Women Development programma van Deloitte verzorgt In Touch een aantal programma’s op het gebied van Profileren & Persoonlijke presentatie, Onderhandelen en Strategie & Inzicht. Deze trainingen hebben als gemene deler: bewustwording van genderpatronen in de cultuur en het gedrag binnen onze organisatie. Monic en Elisa kennen onze organisatie goed en hun kracht zit in de interactie met onze deelnemers. Zij kunnen feilloos voorbeelden geven van situaties die voor elke deelnemer herkenbaar zijn. Ze doen dit met grote professionaliteit, energie en enthousiasme. Ook denken ze met ons mee hoe we deze programma’s kunnen blijven ontwikkelen en kunnen aansluiten op de ontwikkelingen in het vakgebied van Learning & Development.
Gwenda van Hooff, Manager Learning & Development, Deloitte
‘Monic Buhrs heeft voor mijn afdeling, voor zowel de vrouwen als de leidinggevenden en het Management Team waar ik zelf lid van ben, verschillende workshops georganiseerd. Zij is in staat om op inspirerende en humorvolle wijze de ander aan het denken te zetten en tegelijkertijd een brug te slaan zodat over en weer meer begrip ontstaat. Een mede (mannelijk) MT lid zei na afloop zelfs, ik ben al jaren bezig met diversiteit en heb in deze laatste twee uur zoveel geleerd over m/v verschillen waarvan ik het bestaan echt niet wist.’
Vanessa Hart, Global Head Recovery FR&R, ABN AMRO
Monic Bührs en Elisa de Groot gaven voor het eerst in 2011 invulling aan ons Oracle Women Leaderschip event. Zij deelden met ons op interactieve wijze de ongeschreven regels van het spel uit de door hen geschreven bestseller “Stratego voor vrouwen” . De vrouwelijke deelnemers maakten tevens voor henzelf een persoonlijke krachtenveldanalyse. In 2012 hebben zij deze workshop ook gegeven voor onze vestiging in België. In 2013 namen Monic en Elisa 70 mannelijke en vrouwelijke deelnemers mee in een workshop ‘Macht; de kunst van beïnvloeden’. De deelnemers kregen inzicht in de verschillende niveaus van macht en discussieerden over het belang hiervan voor onze organisatie. We organiseren bij Oracle regelmatig bijeenkomsten met sprekers en workshops over actuele thema’s. Onze ervaring met In Touch is dat het elke keer als één van de beste wordt beoordeeld en daadwerkelijk tot verbetering binnen onze organisatie leidt. Feedback van de deelnemers is dat de workshops goede inzichten geven en de genodigden uitdagen om te veranderen, individueel maar ook gezamenlijk, door na te denken over de eigen situatie, ervaringen en over wat een volgende keer beter kan.
Jannie Minnema, Sr. Director Business Operations & Demand Generation Europe South, Oracle

 Boekreviews

In Touch Boeken plankje 5 boeken-01
“Vrouwen hebben de neiging om tijdens hun carriere na stap 2, die van bondgenootschap, direct naar het vierde machtniveau te hoppen, dat van zelfreflectie. Ze zijn niet snel geneigd zichzelf op de borst te kloppen, het podium te nemen of de aandacht te vestigen op hun prestaties. Terwijl mannen dat juist wel vaak doen. Maar zij zouden vaak weer effectiever kunnen zijn als zij ook andere niveaus van macht inzetten.”
Managementboek Magazine
“Het is heerlijk om van deze schrijfsters wederom een helder, inzichtelijk en prettig lezend managementboek te kunnen lezen. Enerzijds een zelfhulpboek waarmee iedere medewerker zijn voordeel kan doen en anderzijds wordt voor organisaties het grotere plaatje geschetst gekoppeld aan de vraag “Wat willen jullie nu echt?”. In het boek worden de ongeschreven regels, conventies, belangrijke competenties etc. van waaruit huidige organisaties zijn opgebouwd en opereren, uiteengerafeld.”
J. Kunz