Stratego voor trainees

Stratego voor trainees

De ongeschreven regels binnen organisaties en de manier waarop gespeeld wordt zijn masculien. Of het nu gaat om carriere maken of gewoon effectief je werk doen. De ongeschreven regels wijken af van de manier waarop vrouwen gewend zijn het spel te spelen. En dat levert verwarring op.

Voor vrouwen leidt het tot verbazing en onbegrip: ‘Wat gebeurt hier?’ en ‘Hoe is het mogelijk’. Maar mannen zijn zich vaak ook niet bewust van de spelregels. Het is nu eenmaal de manier waarop zij het doen. Ook zij verbazen zich over of irriteren zich aan de manier waarop vrouwen zaken aanpakken en geven adviezen als: ‘Je moet je beter profileren’ of ‘Gewoon terug gaan en het nog een keer vragen’. Organisaties die in staat zijn om de kwaliteiten van mannen en vrouwen bewust in te zetten creëren een cultuur waarin meer mensen zich gezien en gewaardeerd voelen en betere bedrijfseconomische resultaten worden geboekt.

Best of both worlds

Als organisatie kun je niet vroeg genoeg beginnen met het creëren van een inclusieve cultuur.

De trainees van vandaag zijn de managers van morgen. Als zij inzicht hebben in de ongeschreven regels van het spel en de mogelijkheden van het inzetten van meer feminiene kwaliteiten, dan kunnen zij daar bewust op gaan sturen. Samen kunnen zij een cultuur creëren van ‘best of both worlds’. Uitvinden op welke manier het bewust inzetten van verschillende kwaliteiten leidt tot meer vrouwen op hogere posities en tot betere resultaten. Naast de rol die zij zelf gaan spelen, kan deze generatie ook met de medewerkers binnen uw organisatie het gesprek aangaan over de manier waarop de ongeschreven regels op dit moment dominant worden ingezet. Daarmee wordt een versnelling bereikt in het realiseren van een organisatie waarin zowel mannen als vrouwen zich gewaardeerd voelen om de toegevoegde waarde die zij brengen.

Voor wie?

Het programma ‘Stratego voor trainees’ is bedoeld voor mannen en vrouwen die binnen organisaties een traineeprogramma volgen of voor een groep jonge potentials.

De deelnemers krijgen zicht op de mannelijke én vrouwelijke regels van het spel. Niet om zich aan te passen en ander gedrag te gaan vertonen, maar wel om effectiever doelstellingen te realiseren en waardering te krijgen voor het bewust inzetten van masculiene én feminiene kwaliteiten.

Het programma

De 2-daagse bestaat uit de volgende onderwerpen:

Tijdens de eerste dag gaan we in op de spelers in het spel (archetypische godinnen en goden), het speelveld (de deelnemers maken een krachtenveldanalyse rond een zakelijke doelstelling) en de spelregels (de verschillende oriëntaties van vrouwen en mannen en de ongeschreven regels van het spel). Op de tweede dag gaan we in op de niveaus van macht en bespreken de deelnemers aan de hand van een aantal cases de scenario’s om in deze situaties effectief te zijn. De cases worden vanuit een masculien en een feminien perspectief besproken.

Begeleiders

De workshop wordt begeleid door Monic Bührs en Elisa de Groot, de oprichters van In Touch women resource management. Zij zijn de auteurs van een aantal managementboeken:

Het eerste boek, de bestseller ‘Stratego® voor vrouwen’, was genomineerd voor Managementboek van het jaar 2008. Samen met Yvette Berkel publiceerden zij in 2009 het boek ‘Strategisch onderhandelen voor vrouwen’. En in 2011 werd ‘Sterke mannen Slimme vrouwen’ uitgebracht. Het laatste boek ‘Vrouwen bluffen niet’ en 14 andere onmisbare inzichten voor mannen is gepubliceerd in oktober 2015. In dit boek beschrijven Monic Bührs en Elisa de Groot de vijftien belangrijkste spelregels in organisaties vanuit masculien en feminien perspectief. Helder, to the point en met een knipoog. Bekijk hier de promotiefilm van dit boek.

Enkele reacties van lezers van het boek ‘Vrouwen bluffen niet’ en 14 andere onmisbare inzichten voor mannen:

Een boek voor mannen van Monic Buhrs en Elisa de Groot: Vrouwen bluffen niet. In een dag uitgelezen! En sindsdien gezorgd voor vele, interessante inzichten. Ook voor vrouwen een aanrader’.
Jacqueline van den Bergh, Coach Woosh5.com
 Leesvoer voor mannen, voor alle leidinggevende mannen, voor alle ondernemers… tja, voor wie niet eigenlijk? 
Robert Vos, ROVOS Management
Wat een leuk boek het is geworden!  Leest lekker vlot, als een roman, en alles is zooo herkenbaar! Eigenlijk draait mijn maag iedere keer om als ik over de misverstanden en miscommunicatie lees…Je wilt zo graag dat de dingen vanzelf goed gaan en dat doen ze zo zelden.  
Carien van der Laan, Van der Laan & Company
 Het boek leest als een trein en is leerzaam. Vooral het nee zeggen herken ik. Een man ziet dit als een spel en een vrouw denkt nee=nee. Ook op andere fronten in de communicatie tussen man en vrouw. Echt een superboek! Ik ga het geven aan een kennis van me die in een mannenwereld werkt! 
Arina van Damme, Directeur Fit4Lady