Strategisch onderhandelen voor vrouwen

Workshop ‘Strategisch onderhandelen voor vrouwen’

Beluister de tips van Elisa de Groot tijdens een interview met Gijs Staverman op NPO Radio 2.

Bekijk het interview: Elisa de groot op de bank bij Astrid Joosten in het programma ‘alles draait om geld’

Lees het artikel: Spoedcursus Salaris Onderhandeling

Hoe is deze interactieve workshop vormgegeven?

In het ochtendprogramma gaan we in op ‘de kunst van het voorbereiden’. Op welke manier bereid je de onderhandeling voor en welke strategie kies je. Verder doorlopen we de stappen van het onderhandelproces en gaan we in op de verschillende oriëntaties van vrouwen en mannen en de uitwerking daarvan in de manier waarop we het meest effectief kunnen onderhandelen. Hoe kun je krijgen wat je wilt en hou je óók de relatie in stand?

In de middag werken de deelnemers met professionele trainingsacteurs. Alle deelnemers brengen een reële onderhandelingscase in en oefenen met de acteurs de meest effectieve strategie. Zij krijgen feedback van de begeleiders, deelnemers en de trainingsacteur.

De deelnemers aan de workshop ontvangen het boek ‘Strategisch onderhandelen voor vrouwen’ Strategisch Ondehandelen
van Yvette Berkel, Monic Bührs en Elisa de Groot. Het boek is eind oktober 2009 gepubliceerd.

Waar & wanneer

De workshop ‘Strategisch onderhandelen voor vrouwen’ organiseren wij graag in-company. Met veel plezier maken we het programma op maat voor jouw organisatie.

Begeleiders

Monic Bührs heeft jaren ervaring in verschillende managementfuncties op technisch, commercieel en financieel/bedrijfskundig gebied. In 1997 richtte zij met Elisa de Groot In Touch women resource management op, www.intouchwrm.nl. Sindsdien heeft zij vele hoog opgeleide vrouwen geplaatst op verschillende posities binnen het bedrijfsleven en (semi-) overheid. Naast executive search houdt zij zich bezig met het trainen en coachen van vrouwen op het gebied van genderaspecten die vooral werk-gerelateerd zijn. Samen met organisaties ontwikkelt zij trainingen met als doel om vrouwelijk talent voor deze organisaties te behouden.

Elisa de Groot heeft 30 jaar werkervaring in verschillende posities op het gebied van Human Resource Management en Consultancy. Als consultant was zij met name actief op het gebied van het vormgeven en begeleiden van complexe veranderingsprocessen. Ze begeleidde onder andere decentralisaties, fusies, procesverbeteringen en samenwerkingsconstructies. In 1997 heeft zij samen met Monic Bührs In Touch women resource management opgericht. De focus ligt nu op het selecteren, coachen en trainen van hoog opgeleide vrouwen. Daarnaast adviseert zij organisaties op het gebied van doorstroom van vrouwen naar hogere posities, diversiteitmanagement en teamperformance.

Een deelnemer (interimmanager):
In april van dit jaar heb ik bij jullie de cursus ‘Strategisch onderhandelen voor Vrouwen’ gevolgd. Deze cursus heeft al heel snel zijn waarde bewezen! Bij een gesprek voor een volgende opdracht een paar weken later, heb ik een tarief neergelegd wat ik anders niet zou hebben gedurfd, in de veronderstelling dat hierover onderhandeld zou gaan worden. Nee dus, het werd meteen geaccepteerd. Terwijl het toch 20% hoger lag dan wat ik wilde hebben. YESS! Ik kon mijn oren bijna niet geloven, maar ben uiterlijk heel koel gebleven. Ik mocht meteen beginnen, heb een erg mooie opdracht gedraaid en lekker omzet gescoord.

In 2007 publiceerden Monic Bührs en Elisa de Groot het boek ‘Stratego® voor vrouwen’. Het boek was genomineerd voor Managementboek van het Jaar 2008. Verder zijn zij de auteurs van ‘Sterke mannen Slimme vrouwen’ en ‘Vrouwen bluffen niet’ en 14 andere onmisbare inzichten voor mannen.

Aantal deelnemers

We werken met maximaal 12 deelnemers. De deelnemers hebben minimaal HBO werk- en denkniveau. Het niveau van de workshop is HBO/WO niveau.

Informatie

Voor meer informatie over de workshop kunt u contact opnemen met Elisa de Groot of Monic Bührs klik hier voor de contact gegevens.