Referenties

Na Zijkant van de macht te hebben gelezen, wisten we meteen dat we Julia wilden aanvragen aanwezig te zijn op het Feminer 2019. 15 Studentes kregen de kans bij haar aan te schuiven, en meerderen van hen waren laaiend enthousiast over hun tafelgesprek met Julia. Voorafgaand aan de avond had Julia aangegeven dat ze haar praatje “uit het hoofd en hart” zou doen, en dat bleek: ze gaf een beknopte speech over haar bevindingen door de jaren heen, doorspekt met een flinke dosis humor en motiverende woorden. We zijn erg blij dat Julia aanwezig kon zijn én dat ze de avond knallend heeft afgesloten met een krachtig verhaal!

Annemieke van StraalenStichting Feminer

Tijdens de Algemene Leden Vergadering van WO=MEN gaf Julia Wouters met humor en veel kennis van zaken een presentatie. Ze besprak waarom het in Nederland met de positie van vrouwen in de politiek zo bedroevend slecht is gesteld. Mooie voorbeelden waar vrouwen in de dagelijkse praktijk tegen aan lopen. De toehoorders kregen bovendien allerlei praktische tips om zich tegen subtiele vormen van onderdrukking te weren. De presentatie mondde uit in een levendige discussie en veel inspiratie onder de aanwezige om feminisme in de politiek op de kaart te zetten en tot een nieuwe progressieve agenda te komen.

Edith van der SpruitDirecteur genderplatform WO=MEN

De zijkant van de macht is een persoonlijk verhaal, waar Wouters’ hart voor de zaak duidelijk naar voren komt. Ze behandelt beknopt een grote hoeveelheid onderwerpen die minstens een boek op zich waard zijn. Door de vele gesprekken die ze gevoerd heeft, komen deze onderwerpen wel echt tot leven en leest het lekker weg. En hopelijk zet het dan ook echt aan tot actie!

Managementboek.nl