Referenties

Een treffend inzicht was dat loyaliteit door beiden anders gezien werd. Vrouwen zijn op dit vlak blijkbaar veel principiëler: ze zijn zelf loyaal en verwachten dat ook van anderen. Mannen zouden volgens de schrijfsters van dit boek pragmatischer zijn: hun loyaliteit wordt bepaald door de situatie waarin ze vertoeven.

Een tweede leuk weetje: een ’nee’ is geen ‘nee’ bij mannen. Dat zie ik thuis bij mijn jongens ook. Wanneer vrouwen een neen krijgen, neigen ze meteen op te geven. Bij mannen is dit het startpunt van onderhandeling, ze zien het niet als een persoonlijke afwijzing.

Lees de hele recensie:

http://www.trinityhrsolutions.be/stratego-voor-vrouwen/

Trinity

“Wat mij erg aantrekt in genoemde voorbeelden is dat mannen meer durf en lef hebben. ‘Wij’ vrouwen zouden dit ook veel meer moeten doen. Al een aantal jaren ben ik behoorlijk actief in een aantal netwerken. Ik ben me ervan bewust dat ik niet alleen horizontaal moet netwerken, maar ook dat verticaal netwerken voor mij van belang is. Wie weet wat je over en weer voor elkaar kunt betekenen.”

Lees de hele boekrecensie

Jannie Oosterhoff, lid van de NVD en werkzaam als coördinerend directie- en managementondersteuners directieraad bij Certe

Godinnen? Ja, ik stel ze voor:

  1. Athena: de topvrouw
  2. Artemis: de onderneemster
  3. Demeter: de zorgzame vrouw
  4. Aphrodite: de verleidster
  5. Hestia: de introverte vrouw
  6. Persephone: het meisje

Lees hier de hele boekrecensie Stratego voor vrouwen:

https://buildingonevents.com/stratego-voor-vrouwen-boekrecensie/

Building on events