Workshops In-company

We organiseren de workshops en de Masterclass Stratego voor Vrouwen ook in-company. We maken de workshops dan graag in overleg met u op maat. Ons aanbod bestaat uit:

  • Eén- of tweedaagse workshop Stratego voor vrouwen
  • Masterclass Stratego voor vrouwen (programma van een half jaar)
  • All Inclusive (korte workshop m/v)
  • Diversiteit in selectiegesprekken (voor selectiecommissies)
  • Stratego voor trainees

1-daagse Workshops

Het spel spelen, onderhandelen, profileren en invloed uitoefenen.

Vrouwen zijn vaak onbekend met de regels van het – door mannen gedomineerde – strategische spel dat binnen organisaties wordt gespeeld. Om het strategisch vermogen van vrouwen te vergroten en de vaardigheid van profileren, onderhandelen en ‘invloed uitoefenen’ te verbeteren.

Lees meer over de 1 daagse workshops

2-daagse Workshops

In-company organiseren we een tweedaagse training waarin alle onderdelen van ‘stratego’ aan de orde komen. Tijdens de eerste dag gaan we in op de spelers in het spel (archetypische godinnen en goden), het speelveld (de deelnemers maken een krachtenveldanalyse rond een zakelijke doelstelling) en de spelregels (de verschillende oriëntaties van vrouwen en mannen en de ongeschreven regels van het spel). Op de tweede dag gaan we in op de niveaus van macht, profileren en het delen van successen en strategisch onderhandelen. Een bijzonder compacte en effectieve training voor ambitieuze vrouwen!

Lees meer over de 2 daagse workshops

Masterclass ‘Stratego voor vrouwen’

Het programma is ontwikkeld voor ambitieuze vrouwen. Vanuit verschillende invalshoeken werken de deelnemers intensief aan de ontwikkeling van hun vermogen om invloed uit te oefenen in de organisatie waar zij werken.

Lees meer over de Masterclass

Workshop ‘All Inclusive m/v’

De workshop ‘All Inclusive m/v’ is bedoeld voor iedereen die zicht wil krijgen op de mannelijke én vrouwelijke regels van het spel. Niet om je aan te passen en ander gedrag te gaan vertonen, maar wel om meer inzicht en waardering te krijgen voor met name de vrouwelijke kwaliteiten. Meer inzicht in de winst van het inzetten van verschillende kwaliteiten leidt tot meer vrouwen op hogere posities en betere resultaten.

Lees meer over de workshop Stratego, de ongeschreven regels m/v

Workshop ‘Diversiteit in selectiegesprekken’

87% van de mannelijke managers en 83% van de vrouwelijke managers heeft onbewust de neiging te kiezen voor een man als leider.

Alleen een vrouw benoemen in de selectiecommissie is dus niet voldoende. Het leidt niet vanzelf tot het aannemen van meer vrouwen in hogere posities. Onbewust hebben we allerlei beelden, over mannen én over vrouwen. En ons brein gaat op zoek naar bevestiging van deze beelden. We denken wel te kunnen zien of voelen tijdens een selectiegesprek of de kandidaten voldoende gekwalificeerd zijn of voldoende potentie hebben voor de functie.

Lees meer over de workshop diversiteit in selectiegesprekken

Stratego voor trainees

De ongeschreven regels binnen organisaties en de manier waarop gespeeld wordt zijn masculien. Of het nu gaat om carriere maken of gewoon effectief je werk doen. De ongeschreven regels wijken af van de manier waarop vrouwen gewend zijn het spel te spelen. En dat levert verwarring op.

Lees meer over Stratego voor trainees
Elisa de Groot heeft voor de opleiding Bestuurs- en Organisatiewetenschap van de Universiteit Utrecht tijdens het keuzevak Management en Communicatie een gastcollege gegeven over macht in organisaties. Elisa weet het onderwerp macht voor studenten heel inzichtelijk te maken door het gebruik van aansprekende voorbeelden. Ook de praktijk komt aan bod, in het bijzonder de manier waarop mannen en vrouwen invloed uit oefenen in organisaties. De studenten evalueerden het gastcollege positief. Enkele studentes lieten weten het gastcollege heel interessant te vinden, vooral omdat zij nu bewust zijn van verschillen tussen mannen en vrouwen en hoe dat doorwerkt in organisaties. Ook mannelijke studenten vonden het gastcollege interessant. Eén student paste het geleerde op zich zelf toe: “50% telt niet voor mij, 50% is wel van toepassing want over die mannelijke regels hoe je je gedraagt in organisaties was ik mij niet zo bewust”.
Universiteit Utrecht

 

Bent u geïnteresseerd in een in-company programma? We nodigen u van harte uit om contact met ons op te nemen om de mogelijkheden te bespreken.