Workshop ‘Stratego nu voor mannen’ bij Defensie

0 Flares 0 Flares ×

Workshop ‘Stratego, nu ook voor mannen’ schot in de roos

08 december 2015 | 10:16

In navolging van de succesvolle workshop ‘Stratego voor vrouwen’ hield het Defensie Vrouwen Netwerk (DVN) gisteren de pilot workshop ‘Stratego, nu ook voor mannen’. De workshop is voor iedereen die zicht wil krijgen op de (vaak ongeschreven) regels tussen mannen en vrouwen binnen organisaties.

Of het nu gaat om carrière maken of gewoon effectief je werk doen. De ongeschreven regels zijn vaak afgestemd op mannen en wijken af van de manier waarop vrouwen gewend zijn ‘het spel’ te spelen. En dat levert verwarring op.

Voor vrouwen leidt het tot verbazing en onbegrip. Mannen zijn zich vaak niet bewust van de spelregels; het is nu eenmaal de manier waarop zij het doen. Deelnemers van de workshop leren om meer inzicht in en waardering voor collega’s te krijgen. “Hierdoor kan Defensie de kwaliteiten van zowel mannen als vrouwen bewuster inzetten en betere resultaten boeken”, aldus DVN-bestuursvoorzitter Jeanet Pijpker.

Tijdens de workshop op de Kromhout Kazerne in Utrecht kreeg een groep Defensiemannen en -vrouwen een aantal cases over onder meer werving en selectie, onderhandelen en profileren. “Het bleek al snel dat ze veel van elkaar kunnen leren, zowel in gedrag als aanpak”, zei Pijpker. ‘Dit onderwerp zou bijna verplichte kost moeten worden voor iedereen binnen onze organisatie, erg leerzaam en leuk’ en ‘heel herkenbaar, maar soms ook heel confronterend’, waren enkele reacties. De deelnemers gaven aan de meerwaarde van de workshop te ervaren en kijken uit naar het vervolg.

In het eerste kwartaal 2016 volgt een tweede pilot workshop ‘Stratego, nu ook voor mannen’. De datum volgt en verschijnt op de kalender van het Intranetportaal Defensie.
Workshop ‘Stratego, nu ook voor mannen’
0 Flares Twitter 0 LinkedIn 0 Facebook 0 0 Flares ×