Vrouw in de spotlight

0 Flares 0 Flares ×

Twaalf vrouwen in The Waverly House voor een Masterclass Stratego voor Vrouwen, Profileren en Onderhandelen. Wat gaat dat worden? Een kippenhok? Kakelen, kletsen en roddelen?

Niets is minder waar. Vanaf dag één nemen Monic en Elisa ons mee in de regels van het spel.

Als het gaat om vrouwen in topposities is er nog werk te doen. En daar hebben vrouwen elkaar bij nodig. Dus klaar met koninginnengedrag en de krabbenmand. Vanaf nu trekken we elkaar niet meer aan de scharen naar beneden maar stimuleren we elkaar omhoog te klimmen.

Girls compete with each other
Women empower one another

En dan het spel! In de meeste organisaties domineert een mannencultuur en dan is het handig als je weet hoe het spel gespeeld wordt. Dat spel heeft een aantal ongeschreven regels. Zo denken vrouwen bij een ‘nee’, dat het ‘nee’ is. Bij mannen is een ‘nee’ het begin van de onderhandeling. Dus word je in de eerste ronde van je paard geworpen, klim er weer op om ronde 2 in te gaan.

Het grote verschil tussen vrouwen en mannen is dat vrouwen over hun resultaten zeggen dat ze het samen hebben bereikt. Mannen laten vooral hun eigen successen zien en doen er nog een schep bovenop. Vrouwen, laat je resultaten zien, niet alleen op je CV en je LinkedIn profiel maar benoem ze op je werk en … bluffen mag.

Ook aan ons taalgebruik kunnen we wat doen: ‘’ Ik stel me kwetsbaar op, ben reflectief en verbindend” komt toch anders over dan “ik heb een open mind, ben zelfkritisch en een bouwer van een winning team”. Hier kunnen we meer de taal van mannen spreken en een mooie mix maken van feminiene en masculiene woorden. Als je overtuigend wilt overkomen, let dan op je woordkeuze. Koffietje, eventueel, een beetje. Met deze woorden maak je jezelf en je werk kleiner. Hoe belangrijk is het dan?

Wil je verder komen, spreek dan je ambitie uit. Mannen weten niet wat jij wilt en onthouden het ook niet, helaas. Dus kom erop terug en maak je wensen kenbaar.

Om het spel te spelen is het handig om de spelers te kennen. Met welke archetypes heb je te maken. En welk archetype is handig om in te zetten om je doelen te bereiken. Tijdens de masterclass leren we de goden en godinnen kennen. Iedere vrouw heeft wel een Aphrodite in zich, durf je die te laten zien? Welke godin kun je beter thuis laten als je met een Zeus in gesprek gaat.

Plezier, humor, elkaars netwerk benutten, doelen bereiken en successen delen dat is de Masterclass Stratego voor Vrouwen, Profileren en Onderhandelen. Weten hoe het spel gespeeld wordt en daar met al je vrouwelijke eigenschappen gebruik van maken.

Ik was me nooit zo bewust van acties waardoor je in de coulissen blijft staan. Het is voor vrouwen zo gewoon om de koffie in te schenken of de kopjes op te ruimen. Maar waarom zou je altijd die rol vervullen? Kun je kiezen tussen een congres organiseren of presenteren zorg dan dat je in de spotlights komt te staan en degene bent die op het podium de bloemen in ontvangst neemt.

F7d3ZCul

 

Erica Bassie
HR professional met een passie voor de ontwikkeling van talent
LinkedIn

0 Flares Twitter 0 LinkedIn 0 Facebook 0 0 Flares ×