Gemixte teams

2016, hét jaar voor resultaat met gemixte teams

Maakt u gebruik van alle talenten in uw organisatie? Wilt u het rendement van uw organisatie verhogen?
En de awareness op het gebied van diversiteit vergroten? Bent u klaar om echt stappen maken om de organisatie verder te ontwikkelen?

Door de talenten van alle mensen in uw organisatie bewust in zetten en te werken met gemixte teams, realiseert u meer resultaat. Medewerkers voelen zich meer gewaardeerd en leveren met meer plezier een bijdrage aan uw organisatie.

In Touch biedt twee inspirerende programma’s om doelgericht te werken aan diversiteit binnen uw organisatie:

Co-creatie van strategie op het gebied van genderdiversiteit

Een programma van twee dagdelen. Waarin u met uw team een strategie bepaalt om echt tot gemixte teams te komen. In co-creatie en vanuit het waarderend perspectief maakt u concrete afspraken op het gebied van genderdiversiteit.
Meer informatie >>

‘Op jacht naar de macht’

Een  leiderschapsgame van 6 weken. Waarin binnen uw organisatie in gemixte duo’s via gaming principes alle niveaus van macht beleefd worden. Er ontstaat een inspirerende dynamiek en een blijvende verandering op het gebied van inclusiviteit.
Meer informatie >>

Begeleiding

Beide programma’s worden begeleid door Nienke Bloem en Elisa de Groot.

Nienke Bloem

Nienke Bloem

Nienke Bloem schrijft op de site van In Touch women resource management blogs over de praktische uitwerking van de niveaus van macht. Wat betekent het als je de niveaus van macht inzet in de dagelijkse praktijk? Zij is afgestudeerd op het thema ‘Employee Engagement’ en is momenteel Manager Customer Focus bij KPN.

 

Elisa de Groot

Elisa de Groot

Elisa de Groot heeft samen met Monic Bührs In Touch women resource management opgericht. Sinds 1997 is zij actief op het gebied van talentontwikkeling, coaching en bemiddeling van hoog opgeleide vrouwen. Zij is co-auteur van de boeken ‘Stratego voor vrouwen’, ‘Strategisch onderhandelen voor vrouwen’ en ‘Sterke mannen Slimme vrouwen’.

Boeken

De inhoud van dit programma is gebaseerd op bijna 20 jaar ervaring van In Touch women resource management op het gebied van genderdiversiteit. Wij richten ons op professionele- en organisatieontwikkeling op het gebied van diversiteit en zijn auteurs van verschillende succesvolle managementboeken.

boekenplankje_InTouch

De deelnemers aan beide programma’s ontvangen de boeken ‘Stratego voor vrouwen’ en ‘Sterke mannen slimme vrouwen’.

 

 

Bekijk hier het filmpje van Pat Heim over gender issues in organisaties