Nieuwsbrief september 2013

0 Flares 0 Flares ×

Nieuwsbrief september 2013

Masterclass en workshops

Ruim 100 vrouwen hebben inmiddels de Masterclass “Stratego voor vrouwen” gevolgd. De Masterclass is een programma voor vrouwelijk talent, gericht op het vergroten van het strategisch vermogen, effectief invloed uitoefenen, krachtig profileren en succesvol onderhandelen. De kickoff van de volgende Masterclass is op 21 november 2013.

De ééndaagse workshops Profileren, Onderhandelen, Macht en Stratego zijn ook voor het najaar gepland. In de zijlijn van deze nieuwsbrief vindt u de data.

Executive search

Wij zoeken kandidaten voor diverse (management-) vacatures in de logistiek en (technisch) operationeel management. Daarnaast zoeken wij specifiek kandidaten voor opdrachtgevers in de high tech en de olie & gasindustrie.

Coachdiner, heeft u een coachvraag en werkt u graag aan uw netwerk?

Op 10 oktober a.s. kunt u deelnemen aan ons coachdiner. In Breukelen ontvangen we u en 11 andere vrouwen voor een heerlijk diner. Tijdens het diner spart u met de andere deelnemers over een vraag die u bezig houdt. Voorbeelden van coachvragen zijn: hoe oriënteer ik mij op een nieuwe functie? Hoe zorg ik ervoor dat ik bij de reorganisatie niet buiten spel kom te staan? Hoe profileer ik mijzelf krachtiger? U gaat naar huis met andere manieren van kijken en een uitbreiding van uw netwerk.
Kijk voor meer informatie op: www.intouchwrm.nl/diensten/coachdiner.html

Afstudeeronderzoek naar effecten % vrouwen in RvB / RvC

In Touch heeft Fleur Trienes, student aan de Radboud Universiteit Nijmegen, gevraagd een onderzoek te doen naar de effecten van het aantal vrouwen in RvB / RvC bij 81 beursgenoteerde ondernemingen. Prof. Dr. E.M. Sent heeft de bachelorscriptie begeleid en de scriptie is met een 8,5 gewaardeerd.
Fleur Trienes heeft de mogelijke relatie tussen genderdiversiteit in de board van een onderneming en de financiële prestaties van een onderneming onderzocht. Het onderzoek analyseert de 81 Nederlandse Naamloze Vennootschappen die op 27 mei 2013 genoteerd zijn op de Euronext Amsterdam. Een samenvatting is te lezen op onze site http://www.intouchwrm.nl/nieuws/laatste_nieuws.html het hele onderzoek is op te vragen viamarieke@intouchwrm.nl

Carrièrecoaching

Vanuit de intakegesprekken die wij met kandidaten voeren komt er een steeds grotere vraag naar advies hoe te oriënteren en te acteren op de huidige arbeidsmarkt. Nicole Boevé en Marieke van Kilsdonk bieden een adviesgesprek aan waarin de volgende zaken aan de orde kunnen komen: opbouw CV, zichtbaarheid op sociale media, opzetten en inzetten netwerk, aanpak solliciteren, persoonlijke presentatie, gender-issues, voorbereiden op sollicitatiegesprek. Op basis van de individuele vraag wordt dit adviesgesprek vormgegeven.

Nieuwe versie boek ‘Stratego voor vrouwen’

Op 24 september verschijnt de nieuwe versie van ons eerste boek. Van het eerste boek zijn inmiddels bijna 15000 exemplaren verkocht. In deze herziene uitgave zijn twee nieuwe hoofdstukken opgenomen. We beschrijven het effect van social media en het nieuwe werken op profileren, één van de belangrijkste ongeschreven regels. En er is een nieuw hoofdstuk over krabbenmand- en queenbeegedrag. De nieuwe versie is o.a. te bestellen via de homepage van onze site www.intouchwrm.nl

Naaischool Uganda

In Touch heeft een bedrag van € 1.250,= gedoneerd aan de realisatie van een naaischool in Uganda. Cepo (Community Empowerment Programme Organisation) is een project van BeMore, een organisatie die kleinschalige ontwikkelingsprojecten ondersteunt in o.a. Afrika. De naaischool wordt opgericht voor drop-outs, meisjes die hun opleiding niet af kunnen maken en op deze manier een vak kunnen leren om hun kansen te vergroten om in hun eigen onderhoud te voorzien. De dochter van Elisa de Groot is deze zomer met Worldmapping in Uganda geweest en heeft o.a. bij Cepo gewerkt. Worldmapping is een zusterorganisatie van BeMore en organiseert expedities naar ontwikkelingslanden voor jongeren van 14 t/m 18 jaar. Meer weten? www.worldmapping.nl, www.be-more.nl

Nieuwe website

Achter de schermen wordt hard gewerkt aan onze nieuwe website. De kleuren frisser, actuele foto’s en meer overzicht. We verwachten in oktober live te gaan met de nieuwe site en houden u natuurlijk op de hoogte.

Meer vrouwelijke commissarissen

Ruim een derde van de nieuwe commissarissen in de top van het bedrijfsleven is vrouw. Douwe Egberts, DSM, Unilever en Wessanen halen het Europese streefgetal van 40% vrouwen in de RvC. Uit de Female Board Index 2013 blijkt dat het aantal vrouwen in de raden van bestuur nauwelijks groeit. Bij de beursgenoteerde bedrijven nam het aantal vrouwen in de raad van bestuur toe van 1 naar 2. Een stijging van 100%…

Literatuur

In deze nieuwsbrief aandacht voor het boek ‘Spiegel aan de top’

Yvonne Burger is deeltijd hoogleraar aan de VU en interviewde voor dit boek bestuurders, commissarissen en coaches over executive coaching.

Het boek geeft een mooi inkijkje in de praktijk van coaching op boardniveau. Wat is de mores, met welke vraagstukken worstelt de top en wat zijn de do’s en dont’s voor coaches. Een inspirerend boek voor ambitieuze coaches!

Yvonne Burger is ook mede initiatiefnemer van een bijzonder nummer van Management & Consulting: de Illya. In dit nummer geeft een gastredactie van veertien vakvrouwen hun visie op het vak, op het podium pakken en het vrouwelijk perspectief op verandering. Er is ook een overzicht opgenomen met ‘podiumtijgers’. Vakvrouwen die het podium durven nemen om hun visie op veranderingen uit te dragen. Elisa de Groot staat als één van de podiumtijgers op de lijst www.managementenconsulting.nl/tijdschrift/2013/nummer-4-13

Hartelijke groet,

Monic Bührs, Elisa de Groot , Nicole Boevé, Marieke van Kilsdonk, Mariëlle Zandbergen en Yvette Berkel

0 Flares Twitter 0 LinkedIn 0 Facebook 0 0 Flares ×