Nieuwsbrief september 2012

0 Flares 0 Flares ×

Vacature Directeur Verenigingszaken

Ben je iemand die graag op meerdere schaakborden tegelijk schaakt? Voor onze opdrachtgever Koninklijke Horeca Nederland zoeken wij een:

Directeur Verenigingszaken

Wij zoeken een echte netwerker met ervaring in of sterke affiniteit met de horecabranche. Verenigingszaken is de spil en het gezicht naar de ca 20.000 leden ondernemers. KHN behartigt de belangen van deze leden en biedt naast veel financiële voordelen faciliteiten op gebied van kennis, consultancy en advies.

Quote van een zeer gewaardeerde opdrachtgever
“Voor het evenwicht in onze Raad Van Toezicht ging de voorkeur uit naar een vrouwelijke kandidaat. In Touch gaf er blijk van goed te weten wat vrouwen beweegt en veel capabele vrouwen met verschillende achtergrond in haar bestand te hebben. In Touch heeft ons vertrouwen meer dan waar gemaakt. Voor de eerste selectie kon In Touch tien, meer dan capabele en binnen het profiel passende, kandidaten voorstellen. We zijn zeer content met ons nieuwe lid RvT, maar ook op de wijze waarop In Touch het proces tot het einde toe heeft begeleid.”

Nathalie Lopes Cardozo, Reade; centrum voor Revalidatiegeneeskunde en Reumatologie.

Female Boardindex
Van alle benoemingen in de raden van commissarissen ging dit jaar 25 procent naar een vrouw. Feitelijk betekent dit dat er van de vier benoemingen in raden van commissarissen van beursgenoteerde bedrijven er dit jaar een naar een vrouw ging. Mijntje Lückerath, hoogleraar Corporate Governance, publiceert jaarlijks de Nederlandse Female Board Index. Voor de vijfde maal gaf zij het overzicht van vrouwelijke bestuurders en commissarissen bij Nederlandse beursgenoteerde ondernemingen. De stand per 31 augustus 2011>>

Masterclass en workshops
Wil je zicht krijgen op de ongeschreven regels van het spel, je strategisch vermogen vergroten, jezelf krachtig profileren én goed voor jezelf onderhandelen?

We werken graag met je samen tijdens de Masterclass op één van onze of workshops met open inschrijving:

 • Tweedaagse training ‘Strategisch onderhandelen’
  11 en 12 oktober 2012
 • Eéndaagse workshop ‘Stratego voor vrouwen’
  13 juni 2013
 • Coachdiner 6 november 2012
 • Eéndaagse workshop ‘Profileren en zakelijke impact’
  13 november 2012
 • Masterclass ‘Stratego voor vrouwen’
  november 2012 – mei 2013

Meer informatie over de trainingen en workshops vind je op onze website: www.intouchwrm.nl/diensten/workshops.html

Mozo-bag kado!
Als je je voor de workshop ‘Stratego voor vrouwen’ en/of de workshop ‘Profileren en zakelijke impact’ samen met een collega of vriendin inschrijft, ontvangen jullie beiden een prachtige tas van Mozobags ter waarde van € 79,= www.mozobags.nl.

Mozobags is gelieerd aan Al Kawtar Marrakech, een centrum voor dagopvang en tevens borduurshop voor lichamelijk gehandicapte vrouwen. Doel van dit project is om de vrouwen de mogelijkheid te bieden van een onafhankelijk leven in een veilige en waardige omgeving. Met de aankoop van deze tassen ondersteunen we van harte dit bijzondere project.

Incompany
We geven ook trainingen, workshops en lezingen op maat. Als u geïnteresseerd bent in een incompany programma, dan maken we graag een afspraak om met u verder de praten.

Diversiteit is voorwaarde voor goed bestuur
Van Nederlandse beursgenoteerde bedrijven is 3% van de leden van raden van bestuur vrouw. Als we in dit tempo doorgaan bereiken we pas in 2090 het gewenste quotum van 30% vrouwen in bestuur. Als je bedenkt dat momenteel van de universiteiten meer vrouwen afstuderen met betere resultaten, dan zijn we bezig met een enorme kapitaalvernietiging stelt Jeroen Smit, onderzoeksjournalist.
Meer diversiteit in besturen is hard nodig om tunnelvisies te voorkomen zoals de vermeende noodzaak van creatie van aandeelhouderswaarde bij banken die toch in de eerste plaats een nutsfunctie hebben. Bekijk de youtube film van Me Judice: www.youtube.com/watch?v=py3019W3p7Q

Hartelijke groet,

Monic Bührs, Elisa de Groot, Nicole de Boevé, Yvette Berkel en Mariëlle Zandbergen

0 Flares Twitter 0 LinkedIn 0 Facebook 0 0 Flares ×