Nieuwsbrief | oktober 2015

0 Flares 0 Flares ×

 We hebben veel en leuk nieuws voor je!

Het nieuwe managementboek van In Touch women resource management is op 1 oktober 2015 gepresenteerd en belooft een groot succes te worden. Een boek speciaal voor mannen, die willen investeren in het werken met vrouwen. In deze nieuwsbrief vertellen we je meer over het boek en de lancering, met ook het hilarische filmpje dat we gebruikt hebben tijdens de presentatie.

Wij wensen je veel leesplezier en horen het graag wanneer we je van dienst kunnen zijn.

Hartelijke groeten,

Monic Bührs & Elisa de Groot

Vrouwen bluffen niet

En 14 andere onmisbare inzichten voor mannen

Het spel op de werkvloer wordt door vrouwen anders gespeeld dan door mannen. En dat leidt regelmatig tot verwarring of irritatie. Want waarom scheppen je vrouwelijke collega’s niet wat meer op? Waarom onderhandelen zij niet voor zichzelf? En waarom profileren zij zich niet wat beter?

In dit managementboek beschrijven Elisa en Monic de vijftien belangrijkste vrouwelijke spelregels in organisaties. Helder, to the point en met een knipoog. Niet om de verschillen tussen mannen en vrouwen weg te poetsen, maar om te laten zien hoe je het best met deze ongeschreven regels kunt dealen. Want wie weet hoe de masculiene én feminiene regels in organisaties werken, kan daar bewust op sturen – en daarmee betere resultaten boeken. Benieuwd wat de winst is van het werken met vrouwen? Dat lees je in ‘Vrouwen bluffen niet’ En 14 andere onmisbare inzichten voor mannen.

Dit filmpje spreekt boekdelen!

 

Vrouwelijke militairen kiezen voor ’Stratego voor vrouwen’

Vrouwelijke militairen hebben zich massaal ingeschreven voor een interne cursus waarbij ze tips krijgen om zich te wapenen tegen de mannencultuur binnen Defensie.
uit: Telegraaf 31 aug. ’15 van onze verslaggever DEN HAAG  

De door het Defensie Vrouwen Netwerk georganiseerde workshop ’Stratego voor vrouwen’ is binnen luttele dagen volledig volgeboekt. In de wervingstekst voor de op 7 september in de Utrechtse Kromhout Kazerne gehouden workshop, wordt onverholen gesteld dat “de manier waarop het spel binnen de organisatie wordt gespeeld, is bepaald door mannen.”

De vrouwelijke militairen en burgermedewerkers hebben blijkbaar weinig fiducie in het emancipatiebeleid binnen Defensie: “Als vrouwen ook de hogere posities willen bekleden, is het van belang om te weten wat de verschillen zijn in gedrag en aanpak van mannen en vrouwen. Niet om je aan te passen, maar om het spel mee te kunnen spelen”, zo meldt het vrouwennetwerk.
Namens Defensie reageert Klaas Meijer: “Defensie kent een unieke, militaire cultuur. Daar zitten inderdaad meer mannen in, maar onze 8000 vrouwen voelen zich er ook thuis.”


Seminar van Denkproducties


Politieke intelligentie!
In dit seminar op 3 december 2015 krijgt u een verhelderende rondleiding door de schemerige processen.  Experts uit vele hoeken laten zien hoe politieke dynamiek werkt. Hoe hazen lopen. Waarom mensen in een groep anders doen dan als individu. Wat systemen met mensen doen. En hoe u méér invloed pakt, zelfs zonder macht.
 
Topspecialisten op één podium
In dit seminar staan de beste specialisten (o.a. Joris Luyendijk en Erica Terpstra) samen op één podium. Van ‘infiltratiejournalisten’ tot een doorgewinterd politicus tot beïnvloedingsexperts. In een fascinerende cocktail vol onthullende inzichten en praktische tips. De afsluiting van het seminar wordt verzorgd door Elisa de Groot.

Programma

  • 09.00 Ontvangst en registratie
  • 09.30 Powersurfing: Opening door Jeroen Busscher
  • 17.00 Einde seminar met borrel
    Lees meer

Voor het eerst in Nederland het ‘Backroom 2 Boardroom’ event
voor topvrouwen

Op 11 november organiseert Aberdeen Asset Management voor het eerst in Nederland het ‘Backroom 2 Boardroom’ event voor topvrouwen in Nederland. Thema is ‘What do women do with their power’.
Vier vrouwelijke internationale gastsprekers uit onder andere Washington en Kopenhagen delen hun visie hierover. Monic Buhrs zal moderator zijn. Heb jij interesse om hierbij aanwezig zijn en ben jij een ambitieuze topvrouw meld je dan aan via monic@intouchwrm.nl. Voor meer informatie kun je kijken op www.backroom2boardroom.com. Vol is vol!

Finance on a Mission 2015

Op 18 november 2015 organiseert Pluc! Finance on a Mission 2015. Deze editie van Finance on a Mission gaat in op de rol van de ‘Financial Challenger’. Er is een fantastisch programma, met onder andere Victor Muller, Elisa de Groot, Andreas Wismeijer en Sharon Kroes. Dagvoorzitter is Lars Sørensen. Thema: hoe leid je een leider? Meer informatie

Meest invloedrijke vrouw van Nederland
is onze minister van Defensie!

Opzij heeft Jeanine Hennis gekozen als meest invloedrijke vrouw van Nederland. Terecht dat dit jaar de keuze is gevallen op onze minister van Defensie. Daarom zijn wij nog trotser dat we juist bij het Defensie Vrouwen Netwerk zoveel positieve reacties hebben gekregen op de workshop ‘Stratego voor vrouwen’. Samen met de voorzitter van het Defensie Vrouwen Netwerk, Jeanet Pijpker, zullen we binnenkort een pilot workshop voor mannen organiseren. Dit naar aanleiding van ons laatste boek ‘Vrouwen bluffen niet’.


Samenwerking Nyenrode

Op 17 november geeft In Touch in samenwerking met Nyenrode Business Universiteit een workshop ‘Stratego voor vrouwen’. Tijdens de ochtend gaat prof.dr. Bob de Wit in op strategisch leiderschap.

Je leert strategisch denken en een visie op lange termijn te ontwikkelen. In de middag gaat Elisa de Groot in op de verschillende oriëntaties van vrouwen en mannen, de ongeschreven regels van het spel en de verschillende niveaus van macht.

Je bent het waard! 

‘De slager dreigt het gebruikelijke stukje worst voor de kinderen te vergeten. Een meisje van een jaar of 7 vraagt dus beleefd: ‘mag ik een stukje worst?’. Roept er meteen iemand ’meisjes die vragen worden overgeslagen….’ Zegt het meisje: nee hoor, meisjes die zwijgen zullen nooit iets krijgen!’. De slager vindt het prachtig en geeft haar een extra groot stuk worst.’

Onderhandelen doen we elke dag. Om effectief te zijn moeten we onderhandelen over budget, positie, verankering, aantal uren, takenpakket, inzet medewerkers en ja soms ook over ons salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden Wil jij ook krachtig onderhandelen en krijgen wat je wilt? Schrijf je nu in voor de ééndaagse workshop Strategisch onderhandelen op 1 november a.s.

 

Masterclass ‘Stratego voor vrouwen’ 

Open inschrijving: maart – november 2016

De Masterclass is een programma van een half jaar, ontwikkeld voor ambitieuze, talentvolle vrouwen. Vanuit verschillende invalshoeken werken de deelnemers intensief aan de ontwikkeling van hun vermogen om strategisch invloed uit te oefenen in de organisatie waar zij werken.
De Masterclass organiseren we ook in-company. We maken het programma graag op maat voor uw organisatie.
 

 

0 Flares Twitter 0 LinkedIn 0 Facebook 0 0 Flares ×