Nieuwsbrief maart 2012

0 Flares 0 Flares ×

Masterclass Stratego voor vrouwen

In april 2012 starten we weer met de open inschrijving van de succesvolle Masterclass Stratego voor vrouwen. Er zijn nog twee plaatsen beschikbaar voor deze Masterclass.
We werken met een kleine groep ambitieuze vrouwen aan het vergroten van uw vermogen om zaken strategisch aan te pakken en meer inzicht en plezier in het spel te krijgen.
Tijdens de workshops werken we aan het maken van krachtenveldanalyses, strategisch onderhandelen, krachtig profileren, versterken imago en effectief inzetten van macht.

De workshops worden afgewisseld met intervisie, persoonlijke coaching en mentoring. Graag nodigen we u uit om hier een korte impressie van de Masterclass te bekijken.

Via onze website kunt u zich voor de Masterclass aanmelden.

Voor meerdere organisaties organiseren wij deze Masterclass ook in-company. Als u geïnteresseerd bent in een Masterclass op maat voor uw organisatie, dan maken we graag een afspraak om hier verder over te praten.

Op 23 april a.s. kunt u ook een ééndaagse workshop “Stratego voor vrouwen” volgen. Voor meer informatie:www.intouchwrm.nl/diensten/stratego.html.

Petra Stienen wint Vrouwen in de Media Award 2011

Arabiste en publiciste Petra Stienen wint de Vrouwen in de Media Award 2011. Stienen heeft zich volgens 42% van de 2.771 stemmers het beste als deskundige in de media geprofileerd. Oud-diplomate Petra Stienen werd in 2011 bekend door haar optredens bij Pauw & Witteman en EenVandaag waarin zij de Arabische lente analyseerde. Volgens de stemmers is Stienen een intelligente vrouw en een scherpe analyticus met een helder verhaal. Een vrouw met humor die zich niet laat ondersneeuwen in de mannelijke arena van medialand.

De Vrouwen in de Media Award is op 24 februari 2012 op de Erasmus Universiteit Rotterdam overhandigd. De prijs is een initiatief van profielensitewww.vrouwenindemedia.nl en sprekersbureau ZijSpreekt www.zijspreekt.nl en is voor de derde keer uitgereikt. De initiatiefnemers zetten zich in voor het vergroten van de zichtbaarheid van vrouwelijke deskundigen in de media. Van alle deskundigen die aan het woord komen bij de Publieke Omroep is slechts 24 procent vrouw (onderzoek NPO 2010).

Macht, de kunst van beïnvloeden

Op basis van ons nieuwe boek “Stratego the next level”, organiseren wij incompany lezingen en workshops over de niveaus van macht. Aan de hand van filmfragmenten schetsen wij een beeld van het gedrag dat hoort bij de verschillende niveaus van macht. We gaan in op hoe vrouwen en mannen verschillend met deze soorten macht omgaan, wat de valkuilen zijn en welke winst organisaties kunnen behalen als de feminiene én masculiene kwaliteiten van macht aanvullend worden ingezet.

Voor meer informatie over deze of andere incompany lezingen en workshops kunt u contact opnemen met Monic Bührs of Elisa de Groot.

Vacature Lid Raad van Toezicht voor een zorginstelling

Voor een zorginstelling in Amsterdam zijn wij op zoek naar een Lid van de Raad van Toezicht. Zij heeft bestuurlijke ervaring en is financieel onderlegd. Daarnaast wordt affiniteit met de zorg gevraagd maar geen specifieke ervaring in deze branche.
Een mooie positie in een zorgomgeving waar veel uitdagende toekomstplannen gemaakt worden.

Als u geïnteresseerd bent, kunt u contact opnemen met Nicole Boevé: 06-39769930. Het profiel kunt u komende week lezen op:www.intouchwrm.nl/vacatures/vacatures.html.

Awareness: “De weg naar variëteit”

In Touch heeft een zeer praktisch programma ontwikkeld voor organisaties die willen werken aan awareness; inzicht op het gebied van genderdiversiteit en androgyn leiderschap. Het programma is zo ingericht dat de inhoud van de boeken “Stratego voor vrouwen” en “Stratego the next level” samenkomt. Het bestaat uit een serie van drie korte workshops die inzicht geven in verschillende oriëntaties van vrouwen en mannen, de regels van het spel en de niveaus van macht. De laatste workshop resulteert in een concreet overzicht van mogelijke interventies om te komen tot een cultuur waarin zowel masculiene als feminiene kwaliteiten worden gewaardeerd en bewust worden ingezet om een beter bedrijfresultaat te behalen.

Hier kunt u meer over dit inspirerende programma lezen.

Engelse versie: ‘Stratego for women’

Werkt u in een internationale context, of kent u binnen uw netwerk Engelstalige vrouwen voor wie Stratego voor vrouwen interessant kan zijn?
U kunt het boek nu ook in het Engels bestellen via onze website www.intouchwrm.nl.

Executive search

Bent u op zoek naar goede vrouwelijke kandidaten voor een vacature of interim opdracht, dan horen wij dat natuurlijk graag! Met veel plezier maken we vrijblijvend een afspraak.

Enkele quotes van kandidaten:

In de relatief korte tijd dat ik weer op de arbeidsmarkt was, heb ik niet veel maar wel enkele andere headhunters ontmoet. Helaas was ik over het algemeen niet erg te spreken over hun manier van “headhunten”. Veel te onpersoonlijk, gericht op de opdrachtgever en niet op de kandidaat. Te makkelijk en kortzichtig, gericht op snel scoren.

Gelukkig heeft In Touch laten zien hoe het ook kan; bijzonder prettig en persoonlijk. Jullie wisten mij in ieder geval de indruk te geven dat ook mijn belang werd gediend. Waarvoor mijn hartelijke dank!
Laura, een kandidate die uiteindelijk via een andere weg een nieuwe uitdaging vond.

Ik kan jullie melden, dat ik een hele fijne inspirerende eerste week achter de rug heb. Door de omstandigheden van de laatste jaren was mijn ‘zin’ in werken danig verminderd, maar in slechts vier dagen in mijn nieuwe rol, is dit totaal veranderd! Ik vind het helemaal geweldig, over ‘blij worden’ gesproken.
Margret, een kandidate die wij onlangs bemiddelden.

Coachdiner 27 maart 2012

Voor het coachdiner op 27 maart is nog een aantal plaatsen beschikbaar. Het diner wordt georganiseerd in een aantrekkelijk restaurant in het midden van het land. Wilt u ook heerlijk dineren en met nieuwe inzichten naar huis? Via de link in de rechterkolom kunt u zich inschrijven.

De hardnekkige behoefte aan een sterke man: leiderschap na de crisis

De Rijksuniversiteit Groningen en Universiteit Tilburg hebben onderzoek gedaan naar het stereotype beeld van de ideale leider. Wat blijkt? De financiële crisis versterkt de behoefte aan masculien leiderschap, en vermindert de waardering voor feminiene eigenschappen in een leider. De crisis houdt dus in stand wat de crisis heeft veroorzaakt! Er is noodzaak tot ander leiderschap maar juist tijden van crisis lijken niet het moment om fundamentele veranderingen door te voeren. Het artikel in M&O:www.tijdschriftmeno.nl/module/article/?id=12324.

Literatuur

In deze nieuwsbrief aandacht voor het boek: “Een wasabi peptalk” van Irene Schoemakers.

Veranderen hoort bij het leven. Toch voelen veel mensen weerstand als het leven hen een andere kant op stuurt. Wie echter durft mee te gaan met de onverwachte uitdagingen die het leven biedt, kan zijn eigen leven verrijken. Dit boek zet jouw ‘autokracht’ in beweging. Je eigen, individuele kracht die niet afhankelijk is van anderen. Het is de kracht die maakt dat je je niet laat leiden door angsten, maar zelf beslissingen durft te nemen, zelf verantwoordelijkheden durft te dragen, en zelf je leven durft vorm te geven. Wie niet bang is om haar kracht in te zetten, zal de kwaliteit van haar leven naar een hoger plan kunnen tillen. Vallen en opstaan zijn hierbij onvermijdelijk. Maar je gaat wél je eigen richting op. En dat geeft energie!

Hartelijke groet,
Monic Bührs, Elisa de Groot , Nicole Boevé, Mariëlle Zandbergen en Yvette Berkel

0 Flares Twitter 0 LinkedIn 0 Facebook 0 0 Flares ×