Nieuwsbrief | juni 2015

12 Flares 12 Flares ×

 

 

 

 

 

 

Het is even geleden dat we iets van ons hebben laten horen, maar er is veel gebeurd. Er staan nieuwe workshops en een masterclass gepland, er zijn nieuwe samenwerkingen ontstaan én er komt binnenkort een nieuw boek uit. Kortom, hoog tijd om jullie deze nieuwsbrief te sturen.

Wij wensen je veel leesplezier en horen het graag wanneer we je van dienst kunnen zijn.

Hartelijke groeten,

Monic Bührs & Elisa de Groot

 

 

 

 

 

 

Vooraankondiging

Nu voor mannen! 

Het is bijna zover. Na de zomer komt ons vierde boek uit. Een boek dat bedoeld is voor mannen. Het is geschreven als roman. De hoofdpersoon, Mark, krijgt in zijn nieuwe positie te maken met een vrouwelijke leidinggevende, Linda. Dit leidt tot vele herkenbare en overigens waargebeurde situaties op het werk. Het biedt mannen een inkijk in en zeker ook meer begrip voor de feminiene manier van kijken en handelen.

Zeus gedrag

De spelers in het spel beschrijven we in ons boek ‘Stratego voor vrouwen’ en tijdens de workshops vanuit het gedrag van de archetypische goden en godinnen. We volgen de media om steeds recente voorbeelden te kunnen geven. Eén van de spelers is Zeus. Zeus is de oppergod die in staat is om organisaties te laten groeien, het boegbeeld te zijn en leiderschap kan tonen. Zijn valkuil is dat hij kan doorslaan in dit gedrag. Hij komt dan los van de werkelijkheid en dat kan leiden tot narcisme. Inmiddels kunnen we ook de pas herkozen (en inmiddels afgetreden) voorzitter van de FIFA, Sepp Blatter, toevoegen aan het de lange rij van Zeus mannen. En natuurlijk ook de Turkse president Erdogan. Zijn honger naar macht en decorum zijn niet te stillen. Overtuigd van zijn onschendbaarheid heeft hij de nederlaag bij de recente verkiezingen niet zien aankomen.

Heb jij ook mooie voorbeelden van typisch goden/godinnen gedrag, laat het ons dan weten.

Nieuws

Graag stellen we Pascaline Christiaens en Astrid Romijn voor

Wij zijn erg blij met de grote belangstelling voor onze workshops, lezingen en de Masterclass. Om aan de vraag te kunnen blijven voldoen, werken we sinds kort samen met twee ervaren senior trainers. Graag stellen wij ze aan je voor:

Pascaline Christiaens 

Pascaline Christiaens heeft 30 jaar ervaring in verschillende management- en advies functies op het gebied van automatisering, consultancy bureaus en de spoorsector. Momenteel werkt zij als contractmanager voor de Betuweroute bij VolkerRail. De afgelopen 15 jaar heeft zij veel trainingen gegeven vanuit haar passie voor professionele ontwikkeling. Zij is deskundig op het gebied van groepsdynamica en organisatie ontwikkeling.

Astrid Romijn 

Astrid Romijn studeerde rechten en werkte als bedrijfsjurist op het gebied van sociale zekerheid en arbeidsrecht. Vervolgens heeft zij zich verder ontwikkeld als expert op het gebied van HR en diversiteit. Astrid werkt als manager Beleid & Ontwikkeling bij PGGM en is verantwoordelijk voor de portefeuilles HR Beleid, Academy en Traineeship.

Zowel Pascaline als Astrid waren eerder opdrachtgever en hebben regelmatig trainingen (waar onder de Masterclass Stratego voor vrouwen) bij In Touch women resource management gevolgd. Zij onderstrepen het belang om meer vrouwen op invloedrijke posities te krijgen en te behouden. Ook binnen de organisaties waar zij werken zetten zij zich al jaren actief in om vrouwelijk talent te ontwikkelen.

Boek ‘Strategisch onderhandelen voor vrouwen’ met korting!

Vrouwen zijn veel beter in onderhandelen dan mannen, tenminste … als zij onderhandelen vanuit hun professionele rol of als zij onderhandelen voor een ander. Voor mannen is onderhandelen een spel dat zij dagelijks spelen. Een van hun regels is: de eerste nee betekent geen nee, maar geeft de start van de onderhandeling aan. Vrouwen zien de eerste nee juist vaak als het eind van de onderhandeling. Door dit soort verschillen hebben vrouwen niet door dat onderhandelen niets meer is dan een spel tussen twee partijen en dat ze daarmee hun voordeel kunnen doen. Tijd voor verandering!

Strategisch onderhandelen voor vrouwen

Dit boek bestellen

Tot en met 30 juni a.s. is het boek ‘Strategisch onderhandelen voor vrouwen’ met korting verkrijgbaar bij Managementboek.nl

Dit boek leert je hoe onderhandelen leuk wordt. Met een goede voorbereiding, de juiste strategie en het inzetten van je vrouwelijke kracht zul je krijgen wat je wilt. En wat misschien nog wel belangrijker is: je speelt het onderhandelingsspel voortaan met plezier!

In Touch Masterclass & Workshops

Je bent het waard!

‘De slager dreigt het gebruikelijke stukje worst voor de kinderen te vergeten. Een meisje van een jaar of 7 vraagt dus beleefd: ‘mag ik een stukje worst?’. Roept er meteen iemand ’meisjes die vragen worden overgeslagen….’ Zegt het meisje: nee hoor, meisjes die zwijgen zullen nooit iets krijgen!’. De slager vindt het prachtig en geeft haar een extra groot stuk worst.’

Wil jij ook krachtig onderhandelen en krijgen wat je wilt? Schrijf je nu in voor de ééndaagse workshop Strategisch onderhandelen op 1 november a.s.

‘Stratego voor vrouwen’

Masterclass ‘Stratego voor vrouwen’ 

15 oktober 2015 – april 2016

De Masterclass is een programma van een half jaar, ontwikkeld voor ambitieuze, talentvolle vrouwen. Vanuit verschillende invalshoeken werken de deelnemers intensief aan de ontwikkeling van hun vermogen om strategisch invloed uit te oefenen in de organisatie waar zij werken.

De Masterclass organiseren we ook in-company. We maken het programma graag op maat voor uw organisatie.

Masterclass Teamcoaching |  Teamchange

Masterclass Teamcoaching, Teamchange

Op 7 en 8 oktober 2015 start een nieuwe editie van de Masterclass Teamcoaching

Een compact en intensief programma voor teamleiders, adviseurs en teamcoaches. In zes dagen neemt Martijn Vroemen, auteur van o.a. het boek ‘Team op vleugels’, je mee langs alle spannende thema’s waar de teambegeleider mee te maken krijgt. Het programma richt zich op toepassen van het geleerde. Jouw praktijkvragen staan centraal.

Tijdens de laatste bijeenkomst van de Masterclass geeft Elisa de Groot een workshop over man/vrouw issues in teams. Als je ervaring hebt met het begeleiden van teams, als voorzitter, teamleider, projectleider of adviseur “voor de groep hebt gestaan” en je je nog regelmatig afvraagt wat nou de juiste weg is om het team verder te helpen, dan ben je van harte welkom om deel te nemen. 

Meer weten en aanmelden? Klik hier

Management boeken

Met veel plezier brengen we deze maand twee boeken onder je aandacht:

Collega's en andere ongemakken | Roos Vonk

‘Collega’s en andere ongemakken’

De psychologie van de werkvloer door Roos Vonk.

Niets is menselijker dan de mens op de werkvloer. Bazen dekken zich in met onbegrijpelijke taal, charismatische salesmanagers verkopen kletskoek per kilo, een narcistische collega die jouw idee pikte krijgt de promotie waar jij op zat te wachten. En jij? Jij wilt gewoon leren van kritiek. Totdat je het krijgt.


De Corporate Tribe, Danielle Braun & Jitske Kramer‘De corporate tribe

Organisatielessen uit de antropologie door Danielle Braun en Jitske Kramer.

In zo’n dertig meeslepende verhalen wordt een andere blik op organiseren en organisaties gegeven. Exotisch, maar met praktisch toepasbare denkwijzen, tips en verandermodellen. Door het lezen raak je prettig in de war én goed toegerust met een antropologische blik en een gereedschapskist om met de eigen organisatiecultuur of die van klanten aan de slag te gaan.
12 Flares Twitter 7 LinkedIn 0 Facebook 5 12 Flares ×