Nieuwsbrief juni 2012

0 Flares 0 Flares ×

Raad van Advies

In Touch women resource management heeft als doelstelling het bevorderen van een cultuur van variëteit binnen organisaties en overheden. In een inclusieve cultuur wordt de variëteit aan talent gewaardeerd en bewust ingezet in het bedrijfsproces.
Om een optimale aansluiting te houden met onze opdrachtgevers en de ontwikkelingen in de markt maar ook om zowel kritisch als scherp te blijven, heeft In Touch een Raad van Advies ingesteld.
De Raad van Advies bestaat uit twee vaste leden. Om de variëteit ook in de Raad van Advies te brengen, nodigen wij voor elke bijeenkomst andere mensen uit om, afhankelijk van de te bespreken thema’s hun visie te geven.

De vaste leden zijn:

  • Pamela Boumeester, sinds haar vertrek bij NS concentreert Pamela zich op toezichthoudende functies. Zij is onder andere commissaris bij Delta Lloyd, Heijmans, Ordina en Jaarbeurs Utrecht en voorzitter van de Raad van Toezicht bij de Reinier de Graaf Groep.
  • René Steenvoorden, binnen Rabobank Nederland Director Group ICT & CIO. Daarnaast is hij o.a. voorzitter van het CIO platform, de vereniging voor IT eindverantwoordelijken in Nederland en lid van de nationale Cyber Security Raad.

 

Goede doelen

Zoals wellicht bekend draagt In Touch women resource management jaarlijks een bepaald percentage van haar omzet af aan goede doelen die zich richten op de verbetering van omstandigheden van meisjes en vrouwen, waar ook ter wereld. Zo sponsoren wij jaarlijks activiteiten van Plan en dan vooral voor het project ‘Girls First’. Echter ook dichterbij huis hebben wij dit jaar een mooi doel kunnen sponsoren. Namelijk een ‘optut’ middag voor tienermeisjes met brandwonden. Deze meisjes zijn een hele dag op bezoek geweest bij Huidinstituut Vitae in Apeldoorn waar ze enorm verwend zijn. Naast ontspannende massages (wat heerlijk is voor het litteken weefsel) werden de meisjes heel mooi opgemaakt, hun haar en nagels werd gedaan en daarna gingen ze mooi op de foto. Fantastisch om te zien en te ervaren hoe deze meisjes in het leven staan!

Leiderschapsparade Nyenrode

RTL Z en Nyenrode Business Universiteit organiseren op 18 juni 2012 een dag die geheel in het teken staat van Leiderschap en Nieuw Leiderschap in het bijzonder.
http://www.rtl.nl/service/masterclasses/home/
Tijdens het middagprogramma geeft Elisa de Groot een workshop ‘Stratego voor vrouwen’.

The Writer’s Classes, Institute for Business Development

De Belgische congresorganisatie IFBD organiseert vanaf het najaar 2012 The Writer’s Classes. Uit de brochure: ‘Elk jaar worden duizenden managementboeken geschreven. De meeste hiervan herkauwen eerdere boeken en zijn niet meer dan een alternatieve samenvatting ervan. Het IFBD selecteerde voor u echter die boeken die in de periode van 2010-2012 hét verschil maken. Boeken die u een andere kijk geven op de bestaande management-aanpak. Kortom, boeken die inspireren. Daarom nodigt het IFBD de auteurs uit om deze unieke workshops te geven zodat u hun boek direct kunt toepassen binnen uw bedrijfsrealiteit’.
Naast auteurs als Jan van Setten en Steven van Belleghem, geven Monic Bührs en Elisa de Groot op 25 september 2012 in Gent een Writer’s Class over Stratego voor vrouwen. Meer informatie over The Writers Classes:www.intouchwrm.nl/images/Writersclass%20brochure.pdf

Elektrisch rijden

Vrouwen dragen graag bij aan organisaties die actief zijn op gebied van duurzaamheid. Daarom in onze nieuwsbrief plaats voor een artikel over elektrische auto’s. The New Motion faciliteert de introductie van elektrisch vervoer met haar dienstverlening op het gebied van elektrisch laden en het installeren van een elektrische laadinfrastructuur.

Elektrische auto’s zijn goed voor het milieu, toch? Ja, dat wil zeggen: een elektrische auto stoot geen schadelijke stoffen uit. Wanneer je de hele keten gaat bekijken, volgens het zogenaamde ‘well-to-wheel’- principe is er uiteraard wel degelijk sprake van uitstoot van schadelijke stoffen. Vergeleken met een benzineauto scoort een elektrische auto echter vele malen beter.

In aanschaf zijn elektrische auto’s voorlopig nog duurder dan benzineauto’s. Elektrische auto’s zijn wel veel goedkoper in het onderhoud en ook de kosten van elektriciteit zijn aanzienlijk lager dan die van benzine. Daar komt nog bij dat er verschillende belastingvoordelen en stimuleringsmaatregelen bestaan voor zelfstandige ondernemers of kleine bedrijven. Je kunt bijvoorbeeld zelf bepalen wanneer de investeringskosten worden afgeschreven. Door sneller af te schrijven wordt de fiscale winst ‘gedrukt’ en minder belasting betaald. De totale investering mag tot 75% in het aanschafjaar worden afgeschreven!
Meer informatie: www.thenewmotion.com

Pionieren

Monic Buhrs is voor de Kessels en Smit radio uitzending geinterviewd over haar ervaring in pionieren. De complete uitzending is te beluisteren op http://www.ksonair.nl/.

Executive search en interim-management

Bent u op zoek naar goede vrouwelijke kandidaten voor een vacature of interim opdracht, dan horen wij dat graag! Met veel plezier maken we vrijblijvend een afspraak.

Enkele quotes van kandidaten:
‘Samen hebben we een eerste verkenning van branches en posities gemaakt, zodat we een positie op het juiste niveau in de juiste context konden vinden. Door de professionele en persoonlijke aanpak en het uitgebreide netwerk van In Touch, heb ik een nieuwe strategische baan gevonden, waarbij ik het verschil kan maken in de Telecom branche’.
Nienke Bloem, bemiddeld bij KPN.

‘In Touch heeft mij op een prettige manier geholpen met zowel professioneel als persoonlijk inzicht om ervaring, vaardigheden en ambities te combineren in een helder profiel. Dit werd direct opgevolgd door het faciliteren van interessante kennismakingen, wat resulteerde in een geweldige nieuwe stap in mijn carrière’.
Nicole ten Hoorn, bemiddeld bij The New Motion.

Borgen

Borgen (The Government) is een internationaal gelauwerde serie (op DVD verkrijgbaar) van de makers van The Killing. Deze schitterende Deense politieke serie is een ‘must see’ voor alle fans van Stratego voor vrouwen.

We volgen politiek leider Birgitte Nyborg die onverwachts verkozen wordt tot eerste vrouwelijke premier van Denemarken. Ze leert het spel te spelen en merkt al snel dat haar nieuw verworven rechten en plichten ook hun tol eisen van haar privéleven. Borgen laat je niet meer los als je eenmaal bent gaan kijken. Het is zeer boeiend om te zien hoe alle niveaus van macht worden ingezet door de spelers in deze serie. Verslavend mooi!

Outfit by Ninke

‘Wear your inside out” is de visie van Ninke Peijs. In haar stijlvolle kledingwinkel in Den Bosch verkoopt zij labels als Piazza Sempione, Paul Smith en Strenesse. Op 15 juni 2012 organiseert zij een trendavond: welke nieuwe inzichten en mogelijkheden biedt de crisis? Trendwatcher Andrea Wiegman geeft haar visie op de trends voor 2013 en daarna. Outfit by Ninke blijft deze dag na 18.00 uur gewoon open. Meer informatie over deze mooie zaak en de trendavond: www.ninke.nl

Literatuur

In deze nieuwsbrief aandacht voor het boek van Diana Verbeek:
“Top Wijven”: Openhartige verhalen van 11 inspirerende vrouwen”
In Top Wijven staan 11 inspirerende levensverhalen van bekende en minder bekende vrouwen. De geportretteerde vrouwen, waaronder Lucia Rijker, Julia Samuel, Marinel van de Velde, Nicolette Mak en Patricia Steur zijn allen krachtige, zelfbewuste vrouwen die openhartig hun levensverhaal vertellen en een bijdrage leveren aan een betere wereld.

Hartelijke groet,
Monic Bührs, Elisa de Groot , Nicole Boevé, Mariëlle Zandbergen en Yvette Berkel

0 Flares Twitter 0 LinkedIn 0 Facebook 0 0 Flares ×