Nieuwsbrief februari 2013

0 Flares 0 Flares ×

Blogs Nienke Bloem

De eerste blogs van Nienke Bloem zijn zeer goed bezocht en gelezen. Zelfs onze minister van defensie heeft erop gereageerd. Iedere week blogt Nienke over de praktische uitwerking van de niveaus van macht, zoals beschreven in het boek ‘Stratego the next level’. Wat betekent het als je de niveaus van macht inzet in de dagelijkse praktijk? Hoe ziet dat er uit en wat is het effect? Nienke is afgestudeerd (MBA) op het thema ‘Employee Engagement’ en geeft leiding aan het Customer Experience Team binnen KPN. Benieuwd?www.intouchwrm.nl/blog/Blog_Nienke_Bloem.html

Montreux
Monic Bührs en Elisa de Groot waren van 27 t/m 29 januari 2013 sprekers op het internationale EMEC MPI congres voor de meeting- en eventindustrie in Montreux www.mpiweb.org/Events/EMEC2013/indexHet thema van het congres was ‘Connectivity’.

Chigaco en Harvard
In april zal Monic Bührs een workshop Stratego voor vrouwen organiseren in Chicago voor de Harvard alumni groep Women and Power. Zie ookwww.womenandpower.com In 2007 hebben Elisa en Monic deelgenomen aan het leiderschapsprogramma ‘Leadership in a new world’ op Harvard en beiden zijn lid van de alumni groep.

Vrouwenquotum
Het kabinet wil het vrouwenquotum van de Europese Unie versoepelen voor beursgenoteerde bedrijven. Minister Jet Bussemaker (PvdA, Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) is net als een meerderheid in de Tweede Kamer tegen het quotum. Bussemaker wil zich houden aan het Nederlandse beleid, dat betekent dat 30 procent van de topfuncties (RvC en RvB) moet worden vervuld door vrouwen. Als het Nederland niet lukt om een soepeler quotum voor elkaar te krijgen, zal Nederland het vrouwenquotum van Brussel afwijzen. Tsjechië, Denemarken, Zweden, Groot-Brittannië en Zweden maakten eerder al bezwaar.
In Touch women resource management is voorstander van een quotum. Het zorgt er voor dat de discussie over het onderwerp op de agenda blijft. Verder leert de praktijk dat organisaties die een quotum koppelen aan het beloningsbeleid van het management creatiever op zoek gaan naar goede vrouwelijke kandidaten en actie nemen om te zorgen dat vrouwelijk talent binnen de organisatie doorstroomt naar de hogere posities.

Meer vrouwelijke CFOs in de VS
Het aantal vrouwelijk CFO’s bij grote Amerikaanse ondernemingen (S&P 500-index) is het afgelopen jaar met 35% gestegen van 40 naar 54. Dat blijkt uit gegevens van persbureau Bloomberg. De trend van meer vrouwen als CFO komt op een moment dat de functie steeds belangrijker wordt en de vraag om transparantie en verantwoord bestuur groter is dan ooit.

In januari en februari heeft In Touch opdrachten uitgevoerd voor:

  • ProRail
  • Oracle
  • EMEC/MPI
  • VHTO
  • ING
  • Intratuin
  • NS
  • Focus

Activiteiten voorjaar 2013
Dit voorjaar organiseert In Touch weer een aantal activiteiten met open inschrijving. In de rechterkolom kun je lezen op welke data we workshops met open inschrijving organiseren.
Met veel plezier organiseren we ook incompany lezingen en workshops.

Op 10 oktober a.s. organiseren we in Breukelen een coachdiner. Wat is er leuker dan lekker eten en een goed gesprek? Gewoon eens je vragen en gedachten bespreken met een andere vakvrouw die frank en vrij luistert, vragen stelt en meedenkt, zodat je anders naar je coachvraag kijkt en alternatieven ziet. Je bent van harte welkom om deel te nemen!
www.intouchwrm.nl/diensten/coachdiner.html

Begin juni starten we ook met de 13e Masterclass Stratego voor vrouwen. Een inspirerend programma van een half jaar met workshops, intervisie en coaching. Volgens één van de deelnemers: Tijdens de masterclass ‘Stratego voor vrouwen’ leer je het spel strategisch te spelen met behoud van je authenticiteit. Het is een mooie mix van onderwerpen, vormen en coaches en dat maakt dat het verhelderend, afwisselend en interactief is. De kracht van de kleine groep dwingt je je persoonlijke drive te volgen.
www.intouchwrm.nl/diensten/MC_stratego.html

Quotes
‘Een half jaar gelden ben ik door bemiddeling van In Touch bij Alliander aan de slag gegaan. Deze baan en mijn ontwikkelwensen zijn een uitstekende match gebleken voor mij en voor Alliander. Dit heeft In Touch uitstekend gezien. Dit is de kern van hun professionaliteit: dieptekennis van hun opdrachtgevers en kandidaten.’
Aldus de door ons bemiddelde kandidate Manager Beleid, Alliander

Een reactie van één van de deelnemers aan de tweedaagse training ‘Strategisch onderhandelen voor vrouwen’:
‘Deze cursus heeft al heel snel zijn waarde bewezen! Bij een gesprek voor een volgende opdracht een paar weken later, heb ik een tarief neergelegd wat ik anders niet zou hebben gedurfd, in de veronderstelling dat hierover onderhandeld zou gaan worden. Nee dus, het werd meteen geaccepteerd. Terwijl het toch 20% hoger lag dan wat ik wilde hebben. YESS!
Heel veel dank dus voor jullie inspirerende cursus en al die momenten dat jullie ons een hart onder de riem staken. Bij mij was dat in elk geval heel effectief!
Leuke bijkomstigheid; door de kennismaking met de diverse goden en godinnen is mensen kijken nog leuker geworden’.

Literatuur
Deze maand aandacht voor het boek ‘De coach als regisseur’ van Rozemarijn Dols en Belia van den Berg.

Een beeld zegt meer dan duizend woorden. In dit bijzondere boek beschrijven Rozemarijn en Belia scenes uit films als metaforen voor gedrag en dilemma’s op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, leiderschaps- en teamontwikkeling. Het is een praktisch boek met handreikingen voor bespreking van de fragmenten.

Hartelijke groet,
Monic Bührs, Elisa de Groot , Nicole Boevé, Marieke van Kilsdonk, Mariëlle Zandbergen en Yvette Berkel

0 Flares Twitter 0 LinkedIn 0 Facebook 0 0 Flares ×