Nieuwsbrief december 2013

0 Flares 0 Flares ×

December 2013

Nieuwe huisstijl

Met veel plezier presenteren wij onze nieuwe huisstijl. Het logo is onder handen genomen, de nieuwsbrief is gemoderniseerd en de hele website is vernieuwd.

Een nieuwe website


2013 stond voor ons in het teken van het ontwikkelen van een nieuwe website. We wilden onze websitebezoekers graag een duidelijk overzicht bieden van wie we zijn en wat we doen. We zijn ontzettend trots op onze nieuwe site. De website is ontwikkeld door MGC&D
Benieuwd? Ga naar www.intouchwrm.nl

Vrouwenquotum

Het Europees Parlement heeft op 20 november j.l. het voorstel voor een vrouwenquotum aangenomen. Grote beursgenoteerde ondernemingen worden daarmee verplicht om in 2020 40% van de bestuursposities toe te wijzen aan vrouwen. In Touch women resource management is van mening dat het stellen van een quotum alléén het probleem juist groter maakt. De moeilijkheid zit niet zozeer in het binnenhalen van vrouwen, maar veel meer in het binnen houden en laten doorstromen van vrouwen. Lees ook ons persbericht: http://www.intouchwrm.nl/nieuwsoverzicht/pers/

Reünie Masterclass

Op 29 oktober organiseerden wij de jaarlijkse reünie van onze Masterclass. Meer dan 40 vrouwen kwamen naar het KPN Hoofdkantoor in Den Haag. Het was erg goed te zien dat veel vrouwen de Masterclass hebben gebruikt om op een nieuwe of hogere positie te komen, soms ondanks een reorganisatie. KPN, dank voor de fijne hosting!
Bekijk de youtube film

Congres Talent naar de Top 2013

‘De pijplijn vullen – woorden laden door gedrag’ was het thema dat de Stichting Talent naar de Top koos voor haar jaarlijkse congres. De deelnemers waren te gast in het auditorium van het hoofdkantoor van de ING in Amsterdam. De Stichting organiseert dit jaarlijkse congres om de m/v diversiteit in profit en non-profit organisaties te bevorderen. Eén van de keynote speakers was Els de Groot, CFO Schiphol Group. Zij spreekt liever van kweekvijver dan van pijplijn, want die kan verstopt raken.  Tip voor werkgevers: blijf scherp, attractief, koester talent en durf af en toe ook risico’s te nemen bij het aantrekken van talent’.


De Young Girls Community is een groeiende groep energieke en enthousiaste zakenvrouwen die elkaar stimuleren, versterken en zaken met elkaar doen. Ariane Struyvenberg, oprichter van Match & Mentor is initiatiefnemer hiervan.
De deelnemers aan deze Community zijn jong van geest en divers in achtergrond en leeftijd. Ze komen zowel uit de profit als de non-profit en vinden het belangrijk kennis en ervaringen te delen om persoonlijk en zakelijk te kunnen groeien. Young houdt in: van begin dertig tot de pensioenleeftijd. Kernwoorden zijn:
– delen, geven, gunnen
– inspireren, motiveren, co-creëren
– waarderen, versterken, vertrouwen
Op 4 februari 2014 is het eerste landelijke evenement gepland: Young Girls Community live!  http://younggirlscommunity.com/

Vacatures

Voor onze opdrachtgevers zijn wij op zoek naar vrouwelijke kandidaten voor de volgende posities:

  • Manager Techniek Energiebranche
  • Manager ICT/GIS Energiebranche
  • Sr. Projectleider/ Tendermanager Civiele Techniek / Utiliteitsbouw
  • Salesmanager Softwarebranche
  • Innovatiemanager Energiebranche
  • Regiomanager Energiebranche

Heeft u interesse in deze of andere functies? Bekijk onze actuele opdrachten:
http://www.intouchwrm.nl/vacatures/

Wij wensen u heel gezellige feestdagen en kijken uit naar een succesvolle samenwerking in 2014!Nicole Boevé, Monic Bührs, Marieke van Kilsdonk, Marielle Zandbergen, Yvette Berkel en Elisa de Groot.

0 Flares Twitter 0 LinkedIn 0 Facebook 0 0 Flares ×