Nieuwsbrief december 2012

0 Flares 0 Flares ×

Marieke van Kilsdonk

Per 1 december 2012 heeft Marieke van Kilsdonk zich aangesloten bij In Touch women resource management. Marieke heeft na haar studie Europese Studies aan de Universiteit van Amsterdam gekozen voor een loopbaan in de werving & selectie. Na vier jaar bij een headhunter te hebben gewerkt, startte zij haar eigen bedrijf voor arbeidsmarktonderzoek en search & selectie. Zij werkte met name voor overheden, adviesbureaus en projectontwikkelaars. Voor In Touch gaat Marieke zich samen met Nicole Boevé richten op Executive Search, arbeidsmarktonderzoek en het bemiddelen van interim managers.

Op het goede spoor

Alle bèta-, technische en ICT-vrouwen bijeen brengen, hun zichtbaarheid in Nederland vergroten én hen bedanken voor hun inzet als rolmodel waardoor we meer meisjes kunnen interesseren voor een toekomst in deze sectoren. Dát is het doel van de summit ‘Op het goede spoor! Met vrouwen in bèta, techniek en ICT’ op donderdag 17 januari 2013 van 14.00-19.30 uur in Amersfoort. Kom ook naar de Summit! Ook In Touch women resource management zal daar zijn om workshops ‘Strategisch onderhandelen’ te geven. Meld je aan en neem je vrouwelijke collega’s mee! Zie ookwww.VHTO.nl.

Samenwerking met opdrachtgevers

Met veel plezier hebben we de afgelopen maanden samenwerkt
met o.a.:

 • Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier
 • Women In Financial Services
 • Dienst Justitiële Inrichtingen
 • De Nederlandsche Bank
 • Prorail
 • Focus
 • Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard
 • Koninklijke Horeca Nederland
 • Robeco
 • ABN AMRO
 • PGGM
 • Reade
 • Microsoft
 • Marine, Den Helder
 • Nederlandse Spoorwegen
 • Tergooi ziekenhuizen
 • Ministerie van Financiën
 • IFBD België
 • Oracle
 • Rijksacademie
 • Alliander
 • KPN

Deze organisaties onderschrijven het belang van variëteit in organisaties. In samenwerking organiseerden we lezingen, trainingen en workshops op het gebied van de ongeschreven regels, krachtenveldanalyses, archetypen, onderhandelen, profileren en macht. Daarnaast hebben we met enkele klanten samengewerkt op gebied van executive search.

Magrita Noordmans winnaar Female Capital Troffee

Een oud-deelnemer aan de Masterclass Stratego voor vrouwen, Magrita Noordmans, is winnaar van de Female Capital Troffee 2012 bij de BAM Groep. Zij verbindt de strategische agenda van BAM met diversiteit.

Brussel en quota

Brussel streeft ernaar dat in 2020 40% van de topposities binnen organisaties wordt bekleed door vrouwen. Europees Commissaris Viviane Reding (grondrechten) wilde eerst een verplicht quotum instellen maar dat stuitte, onder andere door Nederland, op veel weerstand. In dat kader is een recent onderzoek van McKinsey interessant waaruit toch weer blijkt hoe lastig het is om meer vrouwen op topposities te krijgen. Zie ook deze link>>

Executive search en interim-management

2012 was een succesvol jaar voor onze executive search activiteiten. We hebben een aantal mooie management-, directie- en toezichtfuncties ingevuld bij diverse organisaties. Steeds meer bedrijven zien diversiteit als een economische noodzaak en doen een beroep op de jarenlange ervaring van In Touch voor het behouden en aantrekken van goede vrouwen. Wilt u hierover eens vrijblijvend van gedachten wisselen, neem dan gerust contact met ons op.

Goede doelen

In Touch women resource management draagt jaarlijks een percentage van haar omzet af aan goede doelen die zich richten op de verbetering van omstandigheden van meisjes en vrouwen, waar ook ter wereld. In deze nieuwsbrief willen we aandacht besteden aan Zoë de Bruine, de veertienjarige dochter van Elisa de Groot. Zij gaat van 3 t/m 18 augustus 2013 op expeditie naar Uganda. Haar doel is om de mensen in Uganda minimaal één leuke dag te bezorgen. Zij doet dit in samenwerking met Worldmapping, een organisatie die jongeren onder meer mee op expeditie neemt naar Malawi, Uganda, Zuid-Afrika en Cambodja. Zoë wil niet alleen de mensen een leuke dag bezorgen maar is ook heel actief om geld in te zamelen voor de projecten in Uganda. Zo organiseert zij o.a. een sponsorwandeling over de afsluitdijk (32 km) op 6 april 2013. Iedereen die meeloopt sponsort voor minimaal een euro per km. Zie ook de website van Zoë voor verdere informatie www.vrijwilligerswerk.tk

Activiteiten 2013

In het voorjaar organiseert In Touch de volgende workshops, trainingen en Masterclass met open inschrijving:
* Training Strategisch onderhandelen voor vrouwen
14 en 15 februari 2013
* Workshop Stratego voor vrouwen
13 juni 2013
* Workshop Strat(ego) macht
28 mei 2013
* Coachdiner
6 juni 2013
* Workshop Profileren en zakelijke impact
13 juni 2013
* Masterclass Stratego voor vrouwen
juni 2013 – januari 2014

Meer informatie over deze activiteiten kunt u vinden op: www.intouchwrm.nl/diensten/workshops.html

Masterclass

De Masterclass Stratego voor vrouwen hebben we in 2012 voor de 10e keer georganiseerd. In november is de 11e groep met open inschrijving gestart. Verder organiseren wij de Masterclass op dit moment incompany voor Prorail.

Een quote van één van de deelnemers aan de 10e Masterclass Stratego voor vrouwen:

“Ik heb de Masterclass 2012 met ontzettend veel plezier gevolgd. Elisa en Monic hebben ons een veelheid van interventies aangeboden waardoor ik gestimuleerd ben om de diepte in te gaan met mijn leerproces. Mijn ontwikkelpunten zijn veel specifieker geworden en ik heb grote stappen gemaakt. Ik vind de Masterclass een aanrader voor iedere zelfbewuste vrouw die verder wil met haar persoonlijke, strategische ontwikkeling…”

– Renate Beckers, Interim Manager binnen de Rijksoverheid”.

Wij wensen iedereen een gezellige kerstperiode, een mooie afsluiting van 2012 en een goed begin van 2013!

Hartelijke groet,

Monic Bührs, Elisa de Groot , Nicole Boevé, Marieke van Kilsdonk, Mariëlle Zandbergen en Yvette Berkel

0 Flares Twitter 0 LinkedIn 0 Facebook 0 0 Flares ×